Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Bygdedyret lever på NHH

Joachim Aae er ikke fornøyd med informasjonsflyten fra skolen. (foto: Henrik Eikefjord, Foto NHHS)
Joachim Aae er ikke fornøyd med informasjonsflyten fra skolen. (foto: Henrik Eikefjord, Foto NHHS)

Kjære Stud.NHH. Jeg digger dere. Dere er ganske så smarte og veldig ambisiøse. Når dere lager festival og konferanse er dere imponerende, og ser man på jobbstatistikker så skjønner man at næringslivet syns det samme. Dessverre er det en ting det skorter litt på: baller. For makan til gjeng med risikoaverse mennesker skal man lete lenge etter. Vi er jo studenter! Det er jo akkurat da man skal blåse ut litt og ta en risk.

Eksemplene er mange. Går man inn i debattfeltet på Studvest, ser man innlegg om det ene og det andre. Leser du i Bulle, ser du stort sett Kjernestyret eller RS som fremmer sin egen agenda, eller en gammel bullist som forsøker å riste litt i stud.NHH. Hva skjedde med debatten? Det er nok av sprikende meninger på NHH, og gode argumenter på fra flere hold. Likevel er det ingen som tør å poste et innlegg om det. Dette har store konsekvenser for NHHS. Vi blir seende ut som mer homogene enn vi virkelig er!

Problemet får også konsekvenser for vårt interne demokrati. Hvorfor er det ikke mer konkurranse på stillinger? Skal man skylde på valgsystemet da? Når det samme systemet har klart å skape konkurranse før? Høstvalget har forandret seg fra å være en prestisjekamp, til å bli en standsdag hvor alle drar innom for en freebie og stikker videre. Selvfølgelig er ikke valgsystemet optimalt, men det er ikke bare der feilen ligger. Vi er vel egentlig alle enige om at det å stille til valg og tape, er tøffere enn å ikke stille i det hele tatt. Men likevel hører vi at stud.NHH løper så snart det finnes en fullsatt blokk. Hva skjedde med konkurranseinstinktet? Det må da gå an å være venner og konkurrere litt, det blir vi nok nødt til i arbeidslivet uansett.

Jeg tror vi har blitt for trygge. Ingen tør å stikke seg ut. De vet at om de vandrer rundt i gangene i fem år, så får de jobb og noen venner på veien. Det er mange som går på NHH, men likevel er det lite nok til at denne frykten for være annerledes kommer frem. Bygdedyret lever på NHH, og det er på tide at vi jager det bort.

Nå er det valg. Gro litt baller da, og still.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram