Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Coronaviruset rammer NHH-studenter på utveksling – skoler over hele Europa og USA stenger

Bocconi-universitet i Milano har vært stengt i to uker. Nå gjør mange andre skoler det samme ettersom det innføres strengere tiltak grunnet coronaviruset. Foto: Paolo Gamba. Rasmus Formo her fotografert i leiligheten i Milano. Foto: Privat.
Bocconi-universitet i Milano har vært stengt i to uker. Nå gjør mange andre skoler det samme ettersom det innføres strengere tiltak grunnet coronaviruset. Foto: Paolo Gamba. Rasmus Formo her fotografert i leiligheten i Milano. Foto: Privat.
14. mars 2020
Sist oppdatert: 3. september 2020

Restriksjoner som følge av coronaviruset har økt kraftig den siste tiden. Mange norske utvekslingsstudenter opplever nå stengte universiteter og velger å reise hjem til Norge.

Torsdag kunne K7 Bulletin melde at NHH og NHHS går i lockdown den neste tiden. All fysisk NHHS-aktivitet er stoppet ut april.

Stengingen av NHH (i første omgang til 26. mars) følger av at norske myndigheter har bestemt at alle skoler, barnehager, høyskoler og universiteter i Norge skal være stengt i minimum to uker fremover. Det er et av flere tiltak myndighetene har iverksatt for å bremse spredningen av coronaviruset. 

Italia var det første europeiske landet som gjorde lignende tiltak. Siden har blant annet Danmark, Spania, Østerrike, Belgia, Irland, Tsjekkia og flere universiteter i USA gjort det samme, melder Times Higher Education.

Italia i lockdown – innført portforbud

Rasmus Formo er på utveksling fra NHH til Bocconi i Milano. Han har i motsetning til mange andre utvekslingsstudenter valgt å bli værende i landet.

– Jeg ville blitt satt i karantene om jeg hadde dratt hjem til Norge uansett, derfor har jeg syntes at det har vært greit å bare bli her, sier Formo.

I Italia er det nå nasjonal unntakstilstand og hele landet har vært i karantene siden mandag 9. mars.

Torsdag ble det innført regelrett portforbud i landet, melder VG.

Kan ikke møtes ansikt til ansikt

Formo forteller om en annerledes hverdag i millionbyen Milano. Nå er det kun lov å bevege seg utendørs dersom man skal kjøpe mat eller helt essensielle husholdningsartikler. Det er heller ikke lov å møte forelesere eller andre studenter ansikt til ansikt.

– Om du skal forflytte deg utenfor huset må du være forberedt på å kunne bli stoppet av politiet. Dette gjelder spesielt hvis du kan skal krysse kommunegrenser, sier andrekullisten.

Hygienerutinene har også blitt strengere den siste tiden.

– Det første vi gjør etter å ha vært på butikken er å vaske hendene. Vi desinfiserer dørhåndtak en gang om dagen, forteller Formo.

William Viddal Tronslin har utsatt returen til Milano. Foto: Erik Bucher Johannessen

Håper å få ta eksamen

Denne uken ble det klart at all undervisning på NHH vil foregå digitalt ut semesteret. På Bocconi har dette vært praksis i to uker. Formo håper at ting vil være tilbake til normalt i mai når eksamener er ment å bli avholdt. 

William Viddal Tronslin, som også utveksler til Bocconi, men befinner seg i Norge, er usikker på når han kan returnere til Milano.

– Jeg håper å kunne dra tilbake, men jeg tror ikke det skjer før slutten av april eller starten av mai.

Tronslin har forståelse for at Bocconi ikke har sagt noe konkret om gjennomføring av eksamen.

– Jeg tipper det blir en eller annen løsning, antakeligvis over nett. 

– Jeg har ikke fått det utvekslingsoppholdet jeg hadde sett for meg, men man må bare ta det med et smil, avslutter Tronslin.

Har du lest disse sakene?

 

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram