Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Utvekslingsstudent i Milano frykter byen stenges grunnet coronaviruset

William Viddal Tronslin har utsatt returen til Milano. Foto: Erik Bucher Johannessen
William Viddal Tronslin har utsatt returen til Milano. Foto: Erik Bucher Johannessen
29. februar 2020
Sist oppdatert: 29. februar 2020

NHH-student William Viddal Tronslin utveksler til Bocconi og frykter nå konsekvensene av coronaviruset: – Man har ikke lyst til å bli innesperret i en by med et virus.

Torsdag kunne Folkehelseinstituttet bekrefte at en norsk student i Nord-Italia er smittet av coronaviruset, ifølge VG. Det er mange NHH-studenter på utveksling i området ved universitetet i Bologna og Bocconi-universitet i Milano. Sistnevnte har vært stengt siden lørdag 22. februar.

Andrekullist Tronslin er for tiden hjemme i Norge fra utvekslingsoppholdet i Milano . Flere mindre byer i Nord-Italia er satt i karantene av myndighetene og er stengt for inn- og utreise. Tronslin frykter at det samme kan skje med Milano.

– Man blir litt bekymret når man ser at 50.000 mennesker settes i karantene. Man har ikke lyst til å bli innesperret i en by med et virus, sier Tronslin.

Han hadde egentlig bare planlagt en langhelg hjemme i Norge. Returreisen ble først utsatt til 9. mars og nå vurderer han om han skal utsette denne ytterligere.

– Bare fordi jeg har en flybillett, må jeg ikke dra tilbake, sier Tronslin.

Studenter har forlatt Milano

Italia er det landet utenfor Kina med klart flest smittetilfeller av coronaviruset. Nyhetsbyrået AP meldte fredag hadde antall registrert smittede hadde steget til 888 personer. Det har ført til stengte skoler, universiteter og fabrikker. 

Tronslin forteller om mangelfull og dårlig informasjon fra Bocconi etter at universitetet ble stengt lørdag. Siste nytt er at det holdes stengt frem til 7. mars.

– Jeg sitter her og vet ikke egentlig så mye. Vi har fått vite at alle klasser skal gå som normalt gjennom fjernundervisning.

Mange av de internasjonale studentene har forlatt Milano, ifølge Tronslin.

– Det har vært litt ulike reaksjoner blant de jeg kjenner. Noen er nervøse, og andre er bare glade for en uke ekstra ferie.

Les også: NHHS åpner lommeboken – Fått innvilget søknad om støtte til kjøp av bil

Ribbete butikker og tomme gater

Tronslin ankom Milano første gang 2. februar. Mye har endret seg i motebyen siden den tid.

– Vanligvis er det mange som er ute og går – nå er det veldig tomme gater. Det er nesten ingen biler der det vanligvis er trafikkork.

Coronaviruset merkes også i butikkene.

– Da jeg var ute og handlet forrige mandag, var butikkene ribbet for ferskt kjøtt, pasta og hermetikk. 

Kom overraskende 

Tidligere har flere NHH-studenter måtte avlyse sine planlagte utvekslingsopphold på ulike skoler i Kina. Tronslin hadde ikke sett for seg coronaviruset skulle ramme hans egen utveksling.

– Før jeg dro ned, sa jeg at jeg var veldig glad for at jeg skulle til Europa. Jeg hadde absolutt ikke sett for meg at dette skulle skje.

På NHH sine sider bes studenter i de italienske regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto om å følge råd fra lokale styresmakter samt UD sine gjeldende reiseråd. De nevnte regionene regnes som områder med vedvarende spredning, ifølge Folkehelseinstituttet

 

Har du lest disse sakene?

  • NHH-kommunikasjonen svikter igjen – skaper eksamensproblemer på bachelor 

  • Tett på: Forelesningsorakelet

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram