Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Debatten om BSI: – At noen kan brenne så mye for prinsipper

Torsdag var det duket for budsjettmøte i Velferdstinget Vest (VT-Vest). Det var knyttet stor spenning i forkant av møtet.

Alle var lydhør da Kaja Ingdal Hovdenak forklarte hvorfor de ønsket å gi BSI 500.000 kroner. Foto: Aksel Lindberg
14. november 2022
Sist oppdatert: 14. november 2022

I år klarte ikke Bergen Studentidrettslag (BSI) å levere søknad etter de kravene som stilles til å bli vurdert skikket til å få økonomisk støtte. Følgelig hadde budsjettkomiteen ikke innstilt dem på noe økonomisk støtte for i år.

Likevel fikk BSI støtte. De ble tildelt 200.000 kroner. Dette skjedde etter at et endringsforslag fra UiB ble stemt frem av delegatene i VT-Vest.

Simen Arnsesen, leder for BSI, svarte på spørsmål fra salen. Dem ble det mange av. Foto: Aksel Lindberg

Forut for

Før avstemningen hadde debatten versert frem og tilbake. BSIs fremmøtte fikk mildt sagt grillet seg. Blant dem som tok BSI for seg, var Elisabeth Fjelltun Nilsen. Hun lurte på på hvor stor del av medlemsmassen deres som var studenter, og hvor mye av pengene de blir tildelt som går til sosiale formål. Da hun trykket på "CTRL + F" fikk hun opp tre steder i søknaden til BSI hvor det stod noe om sosiale formål.

– Om lag 1800 av 2600 medlemmer var studenter, sa BSI-leder Simen Arnesen.

Når det gjaldt de sosiale formålene, viste det seg at BSI ikke hadde brukt mye penger på dette. 1.000 kroner til squashlaget og en avslått søknad var treffene av betydning i søknaden, kom det frem i debatten.

Arnesen var klar på at pengene fra VT-Vest ville gå til å betale påmeldingskostnader til seriespill. Blant annet håndballaget spiller på elitenivå. Dette sa Arnesen at var kostnadskrevende. Penger som var til overs, ville gå til å kjøpe nytt utstyr til ulike lag.

– Lacrosse-laget ønsker seg nye hjelmer etter at et person fikk hjernerystelse etter en hendelse på banen der han brukte en hjelm som var fra 2016, sa Arnesen.

Splittet UiB-delegasjon

Det var store splittelser blant dem som utgjorde møtets UiB-allianse. Siver Myksvoll-Rannestad ønsket å tildele BSI 0 kroner, mens Knut Camillo Tornes og Kaja Ingdal Hovdenak ønsket å gi dem hele 500.000 kroner.

– Jeg sliter med å forstå hvordan Jussformidlingen skal bære tapet, sa en frustrert Myksvoll-Rannestad i ett av sine innlegg.

Det ble en utbredt oppfatning om at hvis BSI skulle få penger, så ville andre søkerorganisasjoner tape penger. De andre organisasjonene hadde fått "overskuddet" på 500.000 kroner fra første og endeling innstilling fordelt broderlig seg mellom. Nå føltes det som et ran for flere av dem.

UiB 1 og UiB 2

Før møtet hadde UiB-delegasjonen fremmet to forslag – UiB 1 og UiB 2. I første forslag var BSI tildelt 500.000 kroner. I det andre forslaget var BSI tildelt 200.000 kroner.

Da flere hadde tatt til orde for at 200.000 kroner til BSI var 200.000 kroner revet vekk fra de andre organisasjonene, sa Lars Martin Myhre, også fra UiB-delegasjonen, at de hadde tatt utgangspunkt i budsjettkomiteens første forslag da de utarbeidet UiB 1. Der var BSI tildelt 500.000 kroner. Dette forslaget ble lagt frem før det viste seg at BSI hadde tuklet det til med søknaden.

Da de utarbeidet UiB 2 med 200.000 kroner til BSI, måtte de fordele 300.000 kronene som var til overs til de øvrige søkerorganisasjonene i budsjettkomiteens første innstilling. De valgte å tildele Kulturstyret mellomlegget på 300.000 kroner mellom første innstilling og UiB 2.

– Grunnen til at vi innstilte på Kulturstyret, var at de har søknader opp mot fire millioner kroner. Så får de langt mindre innvilget, sa Kaja Ingdal Hovdenak til K7 Bulletin etter møtet torsdag.

Helt til høyre ser man UiB 2-forslaget som endte opp med å vinne frem. Foto: Skjermdump

Prinsipper

Til tider spisset debatten seg noe til. Det var flere som oppriktig ønsket at BSI skulle få 0 kroner, og andre som ønsket at de skulle få 500.000 kroner. BSI var også innstilt på å få 500.000 kroner. Men debatten roet seg lenge før den i det hele tatt viste antydninger til å tippe over.

Lars Martin Myhre hadde følgende å si om dem som mente man burde støtte BSI med 0 kroner.

– Det er sinnsykt at noen kan brenne så mye for prinsipper at de kan ta vekk alle pengene til BSI.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram