Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

deLillos forlenget sommeren


16. august 2013
Sist oppdatert: 10. september 2013
Kjente klassikere: Oslo-rockerne løftet aulastemningen i taket på NHH. Ordtaket «de gamle er fortsatt eldst» gjelder fremdeles.


30 minutter etter avtalt tid, etter det som må regnes som en «kunstforsinkelse», kom Lars Lillo Stenberg ut i ensom majestet på scenen.

Sittende foran sitt eget piano åpnet Stenberg deLillos-kavalkaden med «Suser avgårde» med Norges mest markante vokal. Noen minutter inn i sangen dukket den resterende delen av kvartetten opp, og bandet ble fulltallige. Det var duket for en musikalsk nytelse ved Norges Handelshøyskole.

Som på plate
Det er ikke store forskjeller mellom deLillos live og på plate. Bandet er så stødig og erfarent etter 30 år blant de store norske rockepionérene, og uten de musikalske krumspringene de foretar under konserten, kunne dette likesågodt vært en plateinnspilling.

Selv i en vanskelig aula er lyden glassklar. «Tøff i pyjamas» som nummer to i rekken er en sikker vinner. Dessverre er publikum enda litt vanskelige, og mellom sangene dominerer småsnakket lydbildet.

Bedre blir det ikke av at aulaen ikke klarer å fylle bassist Lars Fredrik Beckstrøms stemme. Aulaen ved NHH har sine begrensninger, og de blir svært synlige i slike tilfeller.

Utfordrende publikum
Mange av dagens NHH-studenter var ikke født under deLillos virkelige storhetstid. Det bærer uheldigvis flere av sangene preg av. Der bandet for 20 år siden møtte allsang på flere av numrene, dabber stemningen litt av på sanger som «Balladen om Kåre og Nelly» som virkelig hadde fortjent større oppslutning.

En intens gitarsolo burde skapt mer elektrisitet i den gjengse NHH-er, men sannheten er at majoriteten ikke kan disse sangene.

«Stakkars Oslo» skaper derimot en voldsom glød igjen, og med ett av de tyngre riffene deLillos serverer på dagens konsert ser det ut som om rockefoten er tilbake.

Avsluttet med allsang
Undertegnedes absolutte favoritt, «Hjernen er alene», er en spesiell sang i norsk rockehistorie. Trykket deLillos velger å legge til på denne sangen mot slutten skaper igjen elektrisitet i aulaen, og etter dette følger sanger der stemningen er tilbake.

Etter å ha tatt turen av og på scenen igjen, avsluttes kvelden med klassikerne «Kokken Tor», «Neste sommer» og »Min beibi dro av sted» til allsang fra hele aulaen. Endelig var både deLillos og NHH-studentene der de ville være.

PS: NHH-bandet Mash varmet opp for kveldens headliner, og leverte en forrykende konsert. Med funky gitarrytmer og sexy saxofon bør det ikke være lenge til Mash spiller lekne toner på NHH igjen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram