Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Dette er forelesernes #SpotifyWrapped

Vi er vant til å motta informasjon og inspirasjon fra våre forelesere, men hvor er det de får energi og inspirasjon fra? K7 Bulletin har spurt et utvalg forelesere om hva som var deres mest spilte sanger, artister og sjangere i 2023.

Dan-Richard Knudsen, Stig Tenold og Finn Kinserdal. Foto: NHH/Foto NHHS/NHH.
3. desember 2023
Sist oppdatert: 3. desember 2023

Like spennende som at julekalenderne ruller over TV-skjermen i begynnelsen av desember, venter mange forventningsfullt for å se hva som har vært våre lyttervaner det siste året. Noen år føles det ut en helt adekvat oppsummering basert på siste års lytting. Andre år føles ut som man får en dose Discover Weekly servert.

Bulle var nysgjerrig på hva de ansatte på Norges Handelshøyskole har lyttet på i 2023, og spurte et utvalg forelesere hvordan deres 2023 har hørtes ut i form av artister, sanger og sjangere. En liten godtepose med noe for enhver smak.

Rocken dominerer

MET4- og BAN400-foreleser Håkon Otneim er en stor tilhenger av rock, «helst fra de som er på et litt høyt nivå rent musikalsk og teknisk (altså ikke p13-skranglerock)». Her er favorittene Europe, Linkin Park og Metallica. Særlig Europe er en stor favoritt, og Otneim spør seg om Out of This World må være tidenes beste album uansett sjanger. Det er dog flere band fra söta bror som fenger, og Otneim trekker fram Crazy Lixx og H.E.A.T. Hans mest spilte sang i 2023 ble Sign of the Times (den av Europe, ikke den av Harry Styles).

SAM2-foreleser Kjetil Bjorvatn beskriver sitt soundtrack som progrock, men mye annet også.  I 2023 hørte han mye på Four Kinds of Horses av briten Peter Gabriel, det han omtaler som «en ny låt fra en gammel helt» som han også var på konsert med på Koengen i juni. Bjorvatn har også sansen for Stavanger-bandet TØFL, og særlig sangen Tuneller som han også har opplevd live. King Crimsons 21st Century Schizoid Man er også en favoritt, en klassiker, ifølge han selv.

Kursansvarlig i SOL3, Christer Flatøy, opplyser at han lytter mest til podcast og nyheter. Når han først lytter til musikk er artistene Muse, Ghost og Eminem. Flatøy er mest tilhenger av rock når han konsumerer musikk.

Barna bestemmer

BED1-foreleser Dan-Richard Knudsen peker på at hans Spotify Wrapped farges av to forhold: bakgrunnsmusikk på jobb, og hva barna lytter til. Derfor er det litt strekk i feltet for hans del. Artistene på topp 3-listen består av det uvanlige trekløveret Bon Iver, Johann Sebastian Bach og Kjartan Lauritzen. Hos sistnevnte er det spesielt sangen Badebussen som bidrar, ettersom dette er en favoritt hos Knudsens to barn.

Instituttleder for regnskap og revisjon, Finn Kinserdal, har sine store lidenskap for jazz. Musikken er hans verktøy når han skal konsentrere seg skikkelig, og han en flittig lytter av NRK Jazz. Hans favoritter her er Tord Gustavsen, Pat Metheny og Santana.

Kinserdal trekker også fram norske yndlinger som Ingrid Olava og Frida Ånnevik, der han også var på konsert med førstnevnte denne sommeren. Når det kommer til album av Olava vil han spesielt trekke frem det nylig utgitte Blomster og Post og debutalbumet Synlige hjerteslag av Ånnevik. I tillegg varmer han opp til han skal se Kaizers Orchestra og Beth Hart live i Bergen noe han gleder seg mye til.

Vinylen lever i beste velgående

Blant NHHs mest musikkinteresserte finner vi trolig prorektor for utdanning Stig Tenold, som har sin fortid i NHHS Backline og nå er flittig musikk-quizmaster. Han påpeker at hans mest spilte sanger ofte påvirkes av musikk-quizene han lager, men dette var ikke tilfellet i år. Vil man ha en god start på dagen trekker Tenold fram den tyske artisten Nils Frahm og sangen Briefly, som ble hans nest mest spilte sang på Spotify dette året.

På hans Spotify består sjangerne av reggae, elektronika og Acid house, men Tenold peker samtidig på at han sverger til den gode gamle vinylen, og at det er her mesteparten av hans lytting stammer fra. Hans egentlige oppsummering blir derfor en blanding av artister innen nevnte sjangere. Tenold forteller at interessen for Vinyl krever at man av og til må lete lenge for å finne enkelte samlinger og en god dose betalingsvilje, som da han kjøpte platen Now thing.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram