Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

– Du tar fortsatt feil, Eilertsen


30. april 2018
Sist oppdatert: 30. april 2018

Det er fint at vi har en debatt om NHHS med fullt navn og bilde, men det endrer ikke det faktum at ditt første innlegg er tendensiøst, spekulativt, og fortjener skarp kritikk. La meg gå gjennom svaret ditt punkt for punkt:

1) Jeg skjønner ikke hva du sikter til når du påstår at jeg driver med hersketeknikker. Hvis det er overskriften «Ta det sammen, Eilertsen» du reagerer på forstår jeg enda mindre. Det er en overskrift som gjengir budskapet mitt dønn presist, og er selvsagt ingen hersketeknikk.

2) Ditt innlegg er ikke en nøktern kritikk av at NHH tar litt for hardt i når de markedsfører seg. Under overskriften «Et nikkedukkehjem» skriver du at «Noe er fullstendig galt med miljøet på NHH», og anklager de som drifter NHHs Snapchatkonto for å fare med «Ren løgn». På NHHS’ hjemmesider kan lese at det finnes over 100 ulike grupper. At NHH påpeker at det finnes et mangfoldig tilbud på skolen skulle bare mangle.

3) UKEN, Bergen Challenge, og Symposiet ansetter tusenvis av frivillige. Man er ikke med i «tre uker i mars», man er med i måneder og år før selve arrangementet finner sted, med en jevn strøm av faglige og sosiale arrangementer.

4) At en enkeltgruppe har hatt barnslige opptaksritualer flere år tilbake i tid forteller ikke «mye om miljøet på skolen». Det som forteller mye om miljøet på skolen er for eksempel tilfredshetsundersøkelsen fra 2017, som jeg skal komme tilbake til.

5) NHHI har vedtatt å avskaffe sosiale opptak. NHHS holder på med det samme. Det er et faktum, og kan ikke tolkes i alle mulige absurde retninger slik du holder på med.

6) Det som skal til for å starte en ny gruppe er å fylle ut et skjema. Skal du starte et idrettslag må du fylle ut to. Så blir gruppen godkjent på neste foreningsmøte. Deretter går jungeltelegrafen og interesserte melder seg, uavhengig av om man har et nettverk fra før eller ikke. Om det er vanskelig eller enkelt får andre bedømme. Jeg har forståelse for at det kan være litt arbeid for helt nye studenter, men muligheten ligger der. Og mange bruker den.

7) En kan ikke på alvor mene at anonyme Jodelmeldinger er representativt for noe som helst. Alle vet at anonyme kommentarfelt er en yngleplass for koko-folket, og sier null og niks om hva en gruppe måtte besitte av holdninger og meninger. Man vet ikke engang om meldingene kommer fra NHH-studenter.

8) Du drar opp Trond Giske, Harvey Weinstein, og #metoo i ditt første innlegg uten å spesifisere hva anklagene dine faktisk går ut på. I ditt andre innlegg skriver du at denne delen handler om at en gruppe på skolen inviterer pene jenter på fest. Folk får bedømme selv om de synes det er barnslig eller helt greit, men seksuell trakassering er det definitivt ikke. Når det er sagt er det ingen grunn til å tro at NHH er skjermet fra de problemene vi har sett overalt ellers i samfunnet, og kampen mot seksuell trakassering og maktmisbruk må også føres kompromissløst på NHH.

9) Det er fint at du innrømmer at innlegget ditt er fritt for empiri, og at innlegget kun er din subjektive personlige oppfatning. Jeg synes det er helt bak mål å levere et så knallhardt angrep basert på subjektive oppfatninger, når det hadde tatt 2 minutter å sjekke hva undersøkelsene faktisk viser.

10) Her er hva rektor faktisk er sitert på i Dagens Næringsliv: «Vi er kjent med noen av tendensene. Men når det er sagt, er vi stolte av miljøet, men vi er ikke fornøyde, fordi vi har veldig høye mål og alle skal med.» Jeg tror det oppsummerer saken ganske bra. De fleste er stolte av miljøet, men ingen er uenig i at problematiske elementer må tas tak i.

11) At leserinnlegget ditt er en handling som kan føre til endring er sikkert riktig, men jeg vil påstå at det finnes mer elegante måter å gjøre det på enn å feilaktig stemple majoriteten av studentene som regelrett dårlige mennesker.

Jeg tviler ikke et sekund på at mange føler at ditt innlegg traff spikeren på hodet. Det er for mange som ikke har et tilbud som treffer dem, og som føler seg ensomme. Det er knusende å lese om folk som har det kjipt, og det stikker skikkelig i hjertet hver gang sånne historier dukker opp. Vi burde gjøre mangfoldet av tilbud enda større, og senke tersklene for å bli med. Flere grupper burde strekke seg for å ta opp flere, og NHHS må få på plass et system som gjør det lettere for noen som vil starte grupper å nå ut til potensielle nye medlemmer.

Hadde du skrevet et innlegg om at «Studentforeningen må jobbe for å bli mer inkluderende» hadde jeg støttet deg. Ditt innlegg derimot er en dystopisk svartmaling som setter tusenvis av studenter i bås, og sauser #metoo og «darwinistisk egokultur» sammen med det som kunne vært en legitim kritikk. Et helt miljø blir beskrevet pill råttent, uten noen som helst forbehold. Det er fullstendig urimelig, og helt feil.

For hva sier dataene om miljøet? 84 % er veldig fornøyd eller fornøyd med å studere på NHH. 95 % ville anbefalt det til andre. Studentene er over gjennomsnittet fornøyd med det sosiale miljøet, sammenlignet med studenter ved andre studiesteder. 72 % oppgir å være engasjert i én eller flere frivillige studentaktiviteter, mot 45 % på UiB og 28 % på Høgskolen. Disse tallene kommer fra Tilfredshetsundersøkelen i 2017, Studiebarometeret, og studenthelseundersøkelsen.

Du står fritt til å ha dine egne meninger, men du kan ikke ha dine egne alternative fakta.

Vil du delta i debatten? Send ditt bidrag til red@k7bulletin.no

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram