Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Eiendomsgruppen er nyeste tilskudd til NHHS


Martin S. Alexandersen, leder i NHHS’ nyeste interessegruppe-tilskudd Eiendomsgruppen, inviterer til opptak i januar. Foto: Privat
4. november 2021
Sist oppdatert: 24. mars 2022

BI har eiendomsgrupper både i Bergen og Oslo. På NHH er eiendomsinteressen liten. Inntil nå. Martin S. Alexandersen er leder for den nye Eiendomsgruppen i NHHS.

På foreningsmøtet (FM) til studentforeningen i oktober ble flere nye grupper presentert. Eiendomsgruppen var blant disse og er nyeste tilskudd som interessegruppe i NHHS. 

Alexandersen er leder for gruppen og forteller at han startet den sammen med fem andre kompiser.

– Jeg har en brennende interesse for eiendom. Interessen kommer nok fra min far som selv jobber innenfor eiendomsbransjen. Jeg har fått følge med på hva han driver med, og synes det virker utrolig spennende!

Den ferske lederen for gruppen kommer fra Bekkelaget i Oslo. På NHH går han tredje året. I NHHI spiller han fotball for FK 1936 og er nestleder for NHHI Baseball. Litt tid blir det til både styrketrening og klatring på fritiden også.

Manglende fokus på eiendom hos NHH

Alexandersen kritiserer det manglende fokuset på eiendom hos NHH.

– Det eksisterer kun ett fag på master med fokus på næringseiendom! Vi har titalls med valgfag innen finans og samfunnsøkonomi, men ingen om eiendom. Det er for dårlig.

Alexandersen tar saken i egne hender og lufter interessen blant studentene på NHH. Kompisen Mads Devold tenner på ideen umiddelbart. Devold forteller om en episode fra sommerjobben:

– Mens jeg var på jobb kom jeg i snakk med en kunde. Han lurte på hva jeg ville gjøre etter studie på NHH og svarte at jeg kunne tenke meg en karriere innenfor eiendom. Det fikk kunden til å smile, forteller Mads.

Devolds kunde jobbet for Eiendomsspar, som forvalter eiendom for milliarder og ledes av Christian Ringnes – en av Norges største profiler innenfor eiendomsbransjen.

Øke kunnskapsnivået om eiendom

Med på laget har de Sivert Braaten, Eirik Aase og Halvor Skrindo i styret. Nylig kom August Malterud med som ansvarlig for informasjon.

Kompisgjengen er overbevist om at eiendomsinteressen egentlig også er stor hos NHH-studenter. Skolen legger bare ikke til rette for det. Både på BI i Oslo og BI i Bergen eksisterer det interessegrupper innenfor eiendom. Der er engasjementet stort.

Eiendomsgruppen på NHH vil øke kunnskapsnivået om eiendom. Det vil de gjøre gjennom både kurs og bedriftsbesøk. De vil også få inn flere eiendomsbedrifter på bedriftspresentasjoner i samarbeid med Næringslivsutvalget.

Inviterer til opptak

Alexandersen forteller at det formelle snart er på plass. I januar inviterer de nye til opptak.

– Vi ser etter deg som har interesse for eiendom. Kunnskapen får du av oss. Med bedriftsbesøk og foredragsholdere er vi overbevist om at dette blir gøy.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram