Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

EM-helt og NHH-student

2016.01.19 Katowice Pilka reczna EHF Euro 2016 Mistrzostwa Europy w pilce recznej mezczyzn Bialorus - Norwegia (Belarus - Norway) N/Z Reinkind Harald Foto Rafal Rusek / Pressfocus . 2016.01.19 Katowice Handball EHF Euro Poland 2016 Bialorus - Norwegia (Belarus - Norway) N/Z Reinkind Harald Foto Rafal Rusek / Pressfocus
9. februar 2016
Sist oppdatert: 9. februar 2016

Det norske landslaget overrasket stort i årets håndball-EM i Polen og tok til slutt en fjerdeplass. Dette er tidenes beste prestasjon fra et norsk herrelandslag i håndball, og NHH-student Harald Reinkind var sentral på Norges lag.

Til tross for Reinkinds to mål i ekstraomgangene, ble Tyskland til slutt for sterke med 34-33 i EM-semifinalen. Kampen ble kontroversiell, da Norge først leverte protest fordi Tyskland hadde for mange spillere på banen i sluttsekundene, for så å trekke protesten morgenen etter.

– Jeg er selvfølgelig fornøyd med EM, og vi gjorde det mye bedre enn vi hadde trodd på forhånd. Likevel er det kjipt å tape når vi var så nære i ekstraomgangene mot Tyskland, sier Reinkind.

Høyrebacken spiller til daglig i tyske Rhein-Neckar Löwen, og lagkamerat Hendrik Pekeler var med på laget som slo ut Norge. Reinkind innrømmer at det var litt ekstra bittert å ryke ut mot akkurat tyskerne.

– Det var litt tungt å komme tilbake på trening. Det var ikke han i den tyske troppen jeg gledet meg mest til å se igjen, for å si det sånn.

På tabelltopp

På tross av skuffelsen etter EM-nederlaget har høyrebacken ennå mye å se frem til denne sesongen. Rhein-Neckar Löwen leder Bundesliga, samtidig som de fortsatt er med i Champions League.

– Det store målet for sesongen er å vinne serien. Vi har vært nære flere ganger, så det er det som er viktigst både for meg og laget nå. På sikt er det også et mål å komme til Final Four i Champions League. Finale med 22 000 på tribunen i Köln hadde vært stort.

På tross av sportslig suksess for en klubb i europatoppen bedyrer 23-åringen at kjendisstatusen foreløpig er begrenset.

– Jeg kan gå gjennom handlegatene uten at det er for mange som stopper og spør om bilder, så det går veldig greit, sier han og ler.

Reinkind gikk ett år på NHH i Bergen før han dro til Tyskland, men foreløpig har han ingen planer om en permanent retur til Ytre Sandviken.

– Målet nå er bare å være proff så lenge som mulig. Som håndballspiller er det bare å utnytte muligheten mens man har den – du vet aldri når det ryker et kne eller en skulder.

Eksamen er problemer

Likevel har han ikke gitt opp siviløkonomkarrieren, og ved siden av klubb- og landslagsspill tar han også fag ved NHH.

– Målet er å bli ferdig med bachelorgraden, men det går ganske sakte fremover. Jeg pleier å melde meg opp i masse fag ved starten av hvert semester, for så å melde meg av dem som kolliderer med kampene. Jeg har en del kursgodkjenninger, men problemet er å få tatt eksamen. Foreløpig har NHH vært veldig strenge på at eksamen må tas i Bergen akkurat på eksamensdatoene, og det har vært fryktelig vanskelig å kombinere med kampprogrammet. Jeg fikk tatt én eksamen før jul, og jeg tok også én eksamen til sommeren før det.

– Jeg har snakket med NHH-
direktør Nina Skage og fått signaler om at NHH skal forsøke å tilrettelegge litt for oss som driver med toppidrett fremover. Én løsning kunne vært at jeg tok eksamen ved Universitetet i Mannheim, som NHH allerede har et samarbeid med, eller ved det norske konsulatet i Frankfurt samtidig som de andre studentene har eksamen på NHH. En annen mulighet ville vært at jeg fikk ta eksamen i forbindelse med landslagssamlinger. Jeg har syv fag igjen på bacheloren, så jeg ser lyset i enden av tunnelen, selv om det går tregt.

– Til slutt: VG meldte i oktober at du er Norges hotteste håndballspiller – uavhengig av kjønn. Hva tenker du om det?

– Det er vel jeg litt inhabil til å mene så mye om, men det var jo en morsom greie. Jeg lyktes veldig bra i høst, og det er selvfølgelig gøy å se at det blir lagt merke til hjemme også.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram