Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

En sterk oppfordring til stud.NHH


8. februar 2018
Sist oppdatert: 8. februar 2018

Denne uken har jeg vært skuffet over stud.NHH. Som leder av Norges mest aktive studentforening, hvor det skjer så mye spennende hver dag, er det absurd å tenke på at mitt første leserinnlegg skal handle om kommentarer og upvotes på Jodel. Jeg trodde vi var bedre enn dette.

En anonym kanal som Jodel kan på sitt beste være et verktøy for ytringsfriheten, ved at alle personene i et samfunn kan komme med sin tilbakemelding, uavhengig av hvilken rolle den enkelte har i dette samfunnet. På sitt verste kan Jodel være en kanal for trakassering, uthenging og ryktespredning, og på denne måten hemme ytringsfriheten ved at folk blir redde for å ytre seg i debatten. Det er med stor skuffelse jeg må konstatere at det er det sistnevnte vi har opplevd de siste dagene.

La meg først avklare: Dette er ikke en kommentar til de ulike utspillene i saken som pågår mellom K7 Bulletin og NHH. Men som medstudent reagerer jeg sterkt på de siste dagenes trakassering, uthenging og ryktespredning på Jodel. Det er under ingen omstendighet akseptabelt at enkeltpersoner blir mobbet anonymt i en kanal som hele studentmassen har tilgang på, slik vi dessverre har opplevd den siste tiden.

Dette er en sterk oppfordring til stud.NHH. Neste gang du vurderer å ytre deg anonymt om en annen person: Tenk deg om en gang til. Hvordan hadde du følt det hvis det var deg det handlet om?

Jeg vil ha en slutt på offentlig uthenging av enkeltpersoner, og jeg henvender meg derfor til hele studentmassen med dette budskapet: Bruk hodet, og ta vare på hverandre.

Marius Hauahei
Leder
Norges Handelshøyskoles Studentforening

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram