Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

En utfordrende tid i møte

Varde Solutions / Foto NHHS
Varde Solutions / Foto NHHS

NHH og NHHS går en utfordrende tid i møte. Allerede i februar neste år, må studenter og ansatte begynne flyttingen fra Hovedbygget fra 1963 ned til Merinobygget. Innen 1. april skal utflyttingen være fullført og 23. april begynner rehabiliteringen. Den er ventet å være ferdig innen 1. januar 2021.

Det var lenge knyttet stor spenning til hva som skulle bli NHH sin midlertidige innkvartering under rehabiliteringen. Det gikk rykter om brakkebyer på Bontelabo. I slutten av september ble det endelig klart at skolen hadde signert en leiekontrakt med eierne av Merinobygget for hele 2019 og 2020. Det gir skolen rundt 18.000 kvadratmeter.

Informasjon fra skolen sin side om rehabiliteringen har lenge latt vente på seg. Det har derfor hersket stor usikkerhet blant studentene rundt  hvordan vi vil bli påvirket. Mange studenter var ikke klar over at skolen skulle rehabiliteres før Erna Solberg kom til skolen i midten av september for å informere om at prosjektet var sikret finansiering.

Det er gledelig at skolen nå har åpnet seg opp og vil kalle inn studentene til allmøte. Vi vet allerede at Aulaen og Kjelleren ikke er en av del av prosjektet, men likevel vil bli påvirket i noen grad på grunn av innføring av nye elektriske- og ventilasjonssystemer. En fullstendig stenging av Aulaen og Kjelleren ville fått omfattende konsekvenser for studentforeningens vel og virke.

Vi vet at Merinobygget vil erstatte nåværende forelesningssaler, kontorer i Høyblokken og studentkontorene i Lavblokka. Det finnes likevel en rekke ubesvarte spørsmål. Vil lokalene i Merinobygget være nok til å erstatte nåværende lokaler? Vil de delene av studentforeningen som blir flyttet ned til Merino, kunne fortsette arbeidet sitt på samme måte? Forhåpentligvis kan allmøtet med skolen gi oss noen svar.

Skal den midlertidige kvarteringen på Merino bli en suksess må studenter og ansatte se mulighetene i tiden som kommer og ikke bare utfordringene. Ja, turen for å fylle kaffe på Circle K blir betydelig lenger og vi vil merke at det bygges det rundt oss. Ulemper til tross, hvordan vi møter disse utfordringene vil være definerende for hvem vi er som NHH-studenter. Her er det bare å brette opp ermene og sette i gang.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram