Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Entreprenørskap på Technoport

Alex Hsi, gründer.
Alex Hsi, gründer.

Jeg deltok på Technoport onsdag 28. februar som er en årlig tech-konferanse i Trondheim hvor gründere, investorer, studenter, startups, forskere og næringslivet samles. Konferansen er en gyllen mulighet for nettverking og å stifte nye bekjentskaper og å knytte kontakter. Teamet for årets konferanse var "DeepTech", som er en samlebetegnelse for grensesprengende og unik teknologi som har potensiale til å katalysere forandring, og som gjerne er basert på tung forskning, bransjekompetanse eller "know how".

Det var en del såkalte pre-events dagen før konferansen, men hovedkonferansen startet formelt kl. 09:00 28.februar hvor artisten Lj (Laura-Jane) Rich var konferansier. Det ble kjørt parallellsesjoner på  2 scener hvor mesteparten av sesjonene foregikk på Cosmos Stage med inspirerende "TED talk"-liknende innlegg fra norske og internasjonale foredragsholdere, paneldebatt og pitchekonkurranser. Solcellegründeren Zahra Ghadyani vant den gjeve prisen Ung Innovasjonspris på 100 000 kroner for solcelleteknologien hun har vært med på å utvikle, mens den norske startupen MovieMask gikk til topps i den norske finalen av Startup World Cup før de i mai drar til Silicon Valley for å konkurrere om 1 millioner dollar i den internasjonale finalen. MovieMask er et selskap som tilbyr VR-briller som gir deg kinofølelsen, samtidig som de også eksperimenterer mulighetene innenfor augmented reality (AR) som på norsk blir oversatt til utvidet virkelighet.

På Playground Stage, som er den andre scenen, spesialiserte seg mer på sesjoner med fokus på økt interaksjon med publikum. På denne scenen var det også en del selskaper som stilte ut sine produkter, deriblant MovieMask med sine VR-briller og et spennende VR-spill som gikk ut på å knytte halvsirkler med hverandre fra riktige synsvinkler for å bevege tegnefiguren i spillet for å komme på toppen av en såkalt pyramide. Et annet selskap som skilte seg ut er selskapet Living Light som stilte opp med planter som fungerer som lamper ved at man stryker på plantene. De har med andre ord laget en plante-lampe som benytter seg av energien som skapes gjennom fotosyntesen hos planten – Det er ganske kult!

Det er også kult å se at tidligere NHH-studenter gjør det bra. Rolf Assev, tidligere NHH-student og partner hos StartupLab holdt et foredrag om hva StartupLab er og hva som skal til for å lykkes som gründer. Han nevnte blant annet at det er utrolig viktig å fokusere på menneskene og at det gjelder å ha en riktig teamsammensetning, og at mangfold leder til innovasjon. Han oppsummerte slik om hvorfor man bør jobbe med startups: "Get access to a dedicated team that can make products you are not able to make yourself ten times faster." Cilia Holmes Indahl, Bærekrafts-direktør I Aker BioMarine, holdt et foredrag sammen med sin kollega Armend Håti om hvordan selskapet de jobber i jobber bærekraftig, men også om krillens fantastiske egenskaper, FNs bærekraftsmål og hva som bidrar til verdiskapning, og hvordan man gjennom å jobbe i ulike vertikaler kan fostre innovasjon.

Sist, men ikke minst så er Technoport også en ypperlig arena for å treffe på andre likesinnede mennesker og kule folk i gründermiljøet. Jeg møtte blant annet på Alex Karevoll (jepp – min navnebror) som jobber som Program Manager i Techstars som er en sponsor av Startup Weekend som jeg er med-arrangør av i Oslo.

Rundt 25 selskaper hadde stand hvor de viste fram deres produkter eller tjenester.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram