Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Erasmus-stipendet kuttes for UiB-studenter  

Studenter ved Universitetet i Bergen som drar på utveksling til våren, risikerer å få mindre i stipend fra Erasmus enn tidligere. Studenter ved NHH rammes ikke.
Rektor Margareth Hagen ved Universitetet i Bergen. Foto: Lars Joakim Jørstad
Rektor Margareth Hagen ved Universitetet i Bergen. Foto: Lars Joakim Jørstad
Rektor ved Universitetet i Bergen, Margareth Hagen, bekrefter at utvekslingsstudenter risikerer kutt i stipendet fra Erasmus. Foto: Lars Joakim Jørstad.
1. september 2023
Sist oppdatert: 1. september 2023

Om et par måneder skal håpefulle studenter pakke kofferten og bosette seg i et annet land for et semester. Studenter som velger skoler innenfor EU, får mulighet til å motta finansiering i form av et Erasmus-stipend.

Nå må derimot kommende utvekslingstudenter ved UiB belage seg på en slankere reisekasse enn tidligere. Universitetet har nemlig varslet at de ikke kan garantere at årets Erasmus-stipend blir like stort. 

Ny situasjon for UiB

– Dette gjelder alle studenter som søker utveksling våren 2024, i utvekslingsopptaket nå innen 1. september, forklarer rektor ved UiB, Margareth Hagen 

Tidligere har beløpene vært på omtrent 25.000 kroner per semester. Foreløpig er det ukjent hvor mye, eller lite, UiB-studentene vil ha å rutte med på utveksling kommende semester.

– UiB fikk ikke alle Erasmus stipendmidlene vi søkte om for studieåret 2023/24. Det er første gang vi er i en situasjon der vi ikke kan love fullt stipend til alle studentene, fortsetter hun.

Studenter ved Universitetet i Bergen får trolig mindre penger å rutte med på utveksling. Foto: Marianne Røsvik, UiB.

Avgjøres innen nyttår 

Studenter som er usikre på hvor mye finansiering de vil motta gjennom Erasmus-stipendet, må foreløpig smøre seg med tålmodighet. I et notis på nettsidene til UiB, informeres det om at størrelsen på kuttet vil gjøres kjent innen utgangen av 2023. 

Usikkerheten rundt kuttets størrelse, kan bli en utfordring for studenter som må sikre seg bolig og forplikte seg økonomisk i utvekslingslandet før oppholdet begynner.

– Vi kan ikke si noe om størrelsen enda, men vi vil holde studentene det gjelder oppdaterte, forteller Hagen. 

NHH-studenter rammes ikke 

K7 Bulletin har vært i kontakt med avdeling for utveksling ved Norges Handelshøyskole, som kunne bekrefte at det ikke vil være noen endringer fra fjoråret for NHH-studentene.

– Institusjonar får tildelt ein viss sum, og det er fleire faktorar som spelar inn på kor stor denne er. NHH har fått tildelt ein sum som skal dekkja alle NHH planlegg å senda på Erasmus+ utveksling dette studieåret, forklarer Marion Fløysvik ved seksjon for internasjonale relasjoner.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram