Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Erna Solberg: – Partyfaktoren kan bli litt høy inn i mellom

Foto: Benedetta Belotti, Foto NHHS
Foto: Benedetta Belotti, Foto NHHS

Tirsdag gjestet statsministeren NHH. – Det er viktig å jobbe med et inkluderende studentmiljø, sier Solberg, som har fått med seg debatten om NHH-miljøet.

Erna Solberg var på besøk i forbindelse med en orientering om den planlagte rehabiliteringen av Hovedbygget på skolen. Hun kjenner til debatten om NHH-miljøet som raste i våres.

– Det er viktig å jobbe med et inkluderende studentmiljø. Handelshøyskolen har ofte skapt et fellesskap seg i mellom og da er det viktig å passe på at de som faller utenfor føler at fellesskapet er bra. Det kan være at partyfaktoren kan bli litt høy inn i mellom, sier Solberg til K7 Bulletin.

Jenteandel

Blant de nye bachelorstudentene var det en jenteandel på 34,2 prosent. Statsministeren mener det opp til NHH å gjøre mer for å få flere jenter.

– Det er ikke karakterkravene som er problemet, fordi jentene generelt sett får bedre karakterer enn gutter ut av skolen. Det betyr at man må konkurrere bedre om image og at skolen må gjøre seg mer attraktiv, sier Solberg.

Hun understreket at NHH ikke er alene om å utdanne toppledere.

– Det er ikke bare NHH-studenter som blir ledere i norsk næringsliv. Noe av det viktigste er at vi trenger flere jenter som har realfag for å få flere jenter som er ledere i norsk næringsliv.

Fremtidens ledere

Også næringsminister Torbjørn Røe Isaksen gjestet NHH i dag. Han var tilstede under en høringskonferanse om kapitalmarkedet. Røe Isaksen viste til den tøffe konkurransen blant utdanningsinstitusjoner.

– NHH har mye sterkere konkurranse om studentene, og om sin posisjon, så det er ikke gitt lenger at NHH skal være det udiskutable førstevalget for noen som har lyst å gå inn i norsk privat næringsliv, og det er noe man må ha i bakhodet.

Bekymret for studentene

Solberg var tilstede sammen med forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø. Tallene fra SHoT-undersøkelsen om psykisk helse bekymre henne.

– Heldigvis trives de fleste veldig godt i studiebyen og på studiestedet sitt, men det bekymrer meg at det er såpass mange som sliter psykisk og at vi ikke klarer å snu den trenden. Her er det ikke en ting, men mange ting som må gjøres.

Nybø er positiv til tiltakene NHH satte inn under årets fadderuke med frokost og faglig innhold.

– Frokost synes jeg er kjempebra tiltak. Det å ha faglig opplegg under fadderuken, sånn at du ikke bare sosialiseres gjennom festingen, men også gjennom det faglige. Det tror jeg er viktig for å få en god start og å føle seg velkommen.

 

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram