Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Fornøyd med egen innsats


4. november 2013
Sist oppdatert: 28. januar 2014
Etter ti måneder ved roret har Verktøykassen skrytelisten klar. – En del løfter er fortsatt under arbeid, lover leder Kristoffer Marø.


Kjernestyret Verktøykassen startet perioden sin i en tid med store endringer på NHH. Revisjonsplikten, romendringer på grunn av nybygget, oppsigelse fra administrerende direktør og konkurranse i rektorvalg var noe av det første som møtte det da påtroppende kjernestyret.
– Det er mange kjernestyrer som bruker mye av tiden på våren til å gjennomføre valgsakene sine. Siden vi fikk en del ting i fanget da, har vi gjort en del av de tingene vi ønsket nå på høsten, forteller Kristine Devold, markedsansvarlig i kjernestyret.

Hun mener de nå endelig er godt i gang med å gjennomføre løftene de gav.

Bratt læringskurve
Noe av det første som møtte Verktøykassen var rektorvalget, der det ble konkurranse om stillingen som rektor.
– De overordnede beslutningene vi tok under valget var stort sett gode, men det var enkelte småting vi gjerne skulle gjort annerledes underveis. Vi var usikre på hvordan vi skulle gå frem, og på hvordan vi skulle håndtere media. Dette var ting vi ikke hadde så mye kompetanse på forhånd, forteller Peder Engesæth, fagpolitisk ansvarlig.

De mener studentene gikk seirende ut av valget, ved at en god del studentsaker ble satt på agendaen.
– Vi følte studentene trakk det lengste strået. Konkurransen gjorde at vi kunne sette studentsaker på agendaen, fremfor at kun faglige saker ble prioriter.

Ny nettside og hovedsponsor
Blant sakene på skrytelisten er det flere punker som ikke var en del av valgplattformen. Blant annet er NHHS´ nye nettside endelig oppe og kjører.
– Nettsiden har vært et usikkerhetsmoment lenge. Den er oppe og går nå, men det er ennå mye man kan gjøre med den, forteller Anniken Fossum, informasjonsansvarlig.

I tillegg har studentforeningen fått en ny hovedsamarbeidspartner i Danske Bank.
– Bankbransjen, ved siden av revisjon, er en av de viktigste bransjene for studentene. Danske Bank har også fokus på internasjonal rekruttering, så vi tror det er stort potensial i samarbeidet, forteller Devold.

I tillegg vil samarbeidet føre til at studentforeningen får hele 5 nye kortterminaler.
–SR-Bank fjernet sine minibanker på nyåret. Men med den ordningen vi har med Danske Bank får vi kortere køer. Vi er det kjernestyret som får NHHS til å gå fra en cash- til en kortløsning. Det er på tide. Vi er i 2013, ler Devold stolt.

Internasjonaliseringssuksess
En av de store sakene til verktøykassen var å få et sommerskoletilbud. Om vi skal tro Engesæth vil dette bli en realitet fra og med sommeren 2014.
–Studentene vil få mulighet til å gå på UC Berkeley, LSE, CBS, ESADE Barcelona og WU Wien. Disse vil tilby forhåndsgodkjente kurs man kan ta som VOA-kurs for 7,5 studiepoeng.

I tillegg til utenlandske sommerskoler, har KS startet samarbeidsprosesser med de nordiske skolene. Høsten 2013 ble det første nordiske forum arrangert ved høyskolen.
–Vi har startet et internasjonaliseringsarbeid, selv om det ikke står ferdig. Men det virker som det blåser en internasjonal vind over NHHS, forteller Kristoffer Marø, leder.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram