Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Ga alt i teltet på kvinnedagen

Aurora-konserten trakk kun 500 tilskuere under UKEN18 og bidro dermed til teltets underskudd. FOTO: Magnus Torvand, Uken Foto)
Aurora-konserten trakk kun 500 tilskuere under UKEN18 og bidro dermed til teltets underskudd. FOTO: Magnus Torvand, Uken Foto)
9. mars 2018
Sist oppdatert: 9. mars 2018

På kvinnedagen i OBOS-teltet var ølet mer interessant enn kvinnen. Selv om Aurora leverte, klarte hun aldri å sjarmere publikum.

Som femte kvinne på scenen 8. mars i teltet skulle Aurora avslutte kvelden.

I forkant av konserten var det tre ting jeg tenkte på. Det første var at i lys av de andre headlinerne på UKEN, virket ikke Aurora som den mest passende for målgruppen. Det ville vært rart å se The Game, Staysman og Lazz og Aurora på en kveld, om det skulle vært tilfellet. Det andre jeg tenkte på var om Aurora klarte å fylle det store teltet med sin forsiktige fremtoning. Det tredje og litt mer ubetydelige var at den vanligvis barbeinte Aurora burde ha sko i teltet, noe hun heldigvis hadde.

Det var en positiv og sprudlende Aurora som sto på scenen. Mellom låtene snakket hun vennlig med publikum og jeg merket meg særlig da hun la til:

– Oi, jeg har masse snørr i nesen.

Full fart fra start
Aurora er kjent for sine rolige og melankolske låter. Dette var også basisen for forventningene jeg satte meg. Fra første sang var det høyt tempo og mye lys, og Auroras stemme flammet utover teltet. Bekymringene mine ble brettet sammen og lagt vekk. Dette fortsatte ut til tredje låt, før det roet seg til det nivået jeg fryktet. Ved den fjerde låten begynte folk å miste fokus. Underveis i konserten var folk mest opptatt av å snakke og bygge tårn av tomme øl-glass.  

Da Aurora annonserte at hun skulle spille nest siste låt, som egentlig var den tredje siste, begynte tempoet å dra seg til igjen og Aurora vekket folks interesse på nytt. Hun avsluttet som hun begynte, og avslutningen ble høydepunktet med konserten. Til tross for dette var store deler av konserten preget av et ufokusert og til tider udeltakende publikum.

Halvfullt i teltet
Noe av grunnen til at Aurora ikke helt traff publikum i store deler av konserten, kan skyldes at teltet ikke var mer enn halvfullt. For det meste var det ikke mer enn rolig vugging blant publikum. Derimot når Aurora dro til med «Running with the Wolves» og «Conqueror» viste publikum stor ekstase og danset deretter. Dette var de to siste sangene, og før dette føltes teltet stort og kjølig.

Mellom låtene snakket Aurora til det halvfulle teltet som sine nærmeste venner, som hun ofte gjør på sine konserter. Etter første låt trakk Aurora kvinnedagen frem, før hun fortsatte.

– Jeg føler meg så emosjonell i dag, sier Aurora og legger til:

– Jeg hadde en fantastisk frokost, med egg og. Det var egentlig bare det.

Jeg kan ikke se for meg mange andre artister som kunne sagt det samme. Aurora strekker seg jordnært ut til publikum, og dette fungerer.

Samlet sett var Aurora et flott tilskudd til rekken av artister under UKEN. Konserten hadde perioder hvor folk kjedet seg, men når Aurora sto på som fullt hadde alle blikket godt festet til scenen. Personlig tror jeg ikke Aurora kunne gjort en stort bedre opptreden, men at hun kanskje sang for feil publikum. Kveldens høydepunkt var siste sang, «Conqueror», som synes å være Auroras, publikums, og ihvertfall min favoritt.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram