Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Gjesdal vant rektorvalget


Etter en historisk spennende valgkamp er resultatet endelig klart. Frøystein Gjesdal står som vinner med 66.5% av de vektede stemmene.

– Jeg er utrolig glad for å bli valgt som NHHs nye rektor. Det er helt spesielt å få en slik tillitserklæring av mine kolleger og studenter, sier nyvalgt rektor Frøystein Gjesdal.

Vant fagstaben, tapte studentene
Sammen med prorektorkandidat Sunniva Whittaker, samt viserektorkandidatene Helge Thorbjørnsen, og Gunnar E. Christensen kapret han hele 81.9% av stemmene til fagstaben. Blant de teknisk/administrativt ansatte fikk Gjesdal 69%. Kun 20.6% av studentene gav "Team Yesdal" sin stemme.

Hva synes du om at så få studenter har stemt på deg?

- Vi ser på studentenes stemmegivning som en hyllest til Victor Norman, som en foreleser. Han er noen studentene kjenner før de begynner på NHH og noen de møter tidlig i studiet, og som alltid gjør en glimrende jobb. Vår valgkamp har vært et forsøk på å nå frem til studentene, men det har vært vanskelig. Tyve prosent er for lite.

Han mener valgkampen har vært utført på redelig vis.

– Man har støttet sine kandidater uten å hakke ned på motkandidaten. Det er ingenting som tilsier at vi ikke får et like godt samarbeid i fremtiden, som det vi har hatt tidligere.

Ser fremover
- Vi gleder oss veldig til åpningen av nybygget. Det blir jo stort for NHH, med innflyttning før sommerferien, og offisiell åpning rett etter. Alle på NHH blir nå samlet på et gulv, sier Gjesdal.

- Så blir det spesielt gøy å ta i mot de nye studentene, for første gang i den rollen, legger Whittaker til.

Les utfyllende intervju i vårens siste utgave av K7 Bulletin, tirsdag 30. april.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram