Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

#gutta jazzer på Jodel


14. desember 2017
Sist oppdatert: 14. desember 2017

NHHs Jodel-kanal er blitt fylt med mannssjåvinistiske finansvitser. Mange synes de er morsomme, men ikke alle er enige.

For tiden preges NHHs Jodel-kanal med diverse Corporate Finance-vitser, om hvordan dette faget er for «gutta». Gutta selv har ikke storkost seg mer siden 60-tallet, da kvinneandelen var på nivå med humoren på Jodel.

Puppegruppen på skolen synes derimot ikke dette er noe å upvote:

– Her har man åpenbart misforstått hvordan både humor og folkeskikk fungerer, på én og samme gang. Politisk korrekt humor handler ikke om å gjengi usympatiske personer ordrett. I så fall ville «Heil Hitler» vært et hysterisk morsomt sitat, sier et Puppegruppe-medlem som har valgt å være anonym.

Fremtidens ledere.
Fremtidens ledere.

En mannlig NHH-sjåvinist vi har snakket med, synes vitsene er morsomme. Studenten, som ikke vil være anonym (noe Morgendagens Næringsliv ikke bryr seg om), kan fortelle at vitsene er ment å være såkalt satire, og at de dermed gjør narr av folk med nedsettende holdninger.

– Altså, når jeg kaller sekretæren for «sekretruse», er det jo selvfølgelig bare et forsøk på humor. Akkurat som når jeg stryker henne på innsiden på låret og klyper hardt, sier studenten, og stryker Batman på innsiden av låret.

Batman blir seksuelt forvirret.

Godkjent satire-kurs

NHH-rektor Øystein Thøgersen bekrefter at han har sett «guttas» forsøk på humor, og kan bekrefte at det er igangsatt tiltak.

– Ser nok dessverre ut som finansstudentene trenger 7,5 studiepoeng i humor. Vi oppretter selvfølgelig kurs, med professor Batman som foreleser, forteller Thøgersen.

Satire-kurset, lett oppsummert.
Satire-kurset, lett oppsummert.

En representant fra «gutta», Preben Frederick von Champisfylla, forteller at vitsene aldri var ment å være ironiske. Tvert imot er de et ledd i en større politisk kampanje, som har oppstått som respons til at NHH har tatt puppeoverdose.

– NHH har hatt tak i de myke verdiene, som kos og klem. Det er på tide de gjeninnfører «guttas» verdier, altså Return on Equity og champagnevasking på salen, sier von Champisfylla.

Champisfylla legger til at det vil bli søkt om å opprette egen NHHS-gruppe for keege typer.

Drama i familien

En annen gruppe som nå har slengt seg inn i debatten om humor og kjønn, er NHHS’ egen rødstrømpegruppe, Donna Forte.

– Her ser det ut til at «gutta» har glemt at humor skal være morsomt, sier gruppens leder, Cecilie Victoria von Champisfylla.

Donna Forte trekker frem Ola Grytten som danser som eksempel på humor.
Donna Forte trekker frem en dansende NHH-professor Ola Grytten som eksempel på humor.

Cecilie Victoria, også kjent som CV, er forøvrig Preben Fredericks mor. Hun kan bekrefte at han er en uskikkelig gutt.

– Preben Frederick tror han slipper å ta oppvasken hjemme, bare fordi han sto på én innleveringsoppgave i Corporate Finance.

Når vi spør Cecilie Victoria om hun har godkjent CV-kurs, skjønner hun derimot ingenting.

Sentrumskvote

Fordi denne artikkelen så langt bare har handlet om NHH, er det her viet plass til at sentrumsstudentene også kan få sagt sin mening, slik at Morgendagens Næringsliv kan påstå at de dekker sentrum:

– Jeg synes dette er ufordragelig, sier en HVL-student, som tilsynelatende ser ut som påtroppende NHHS-leder Marius Hauahei, bare med falsk bart.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram