Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Håkon Halvorsen Wik kan bli global konsernsjef i Adecco


12. september 2017
Sist oppdatert: 12. september 2017

NHH-student Håkon Halvorsen Wik var konsernsjef for Adecco Norge i sommer. Nå kan han bli toppsjef for Adecco-konsernet globalt.

Mandag 4. september opplyste Adecco i en pressemelding at Wik, blant 117 500 søkere globalt, har gått videre til topp ti i den globale konkurransen om toppsjefen Alain Dehazes’ stilling neste sommer. Nå har han lagt en slagplan for å trekke det lengste strået for å sikre sommerjobben som CEO for det globale Adecco-konsernet.

– Taktikken er å være meg selv, den beste versjonen av meg selv. Jeg skal gripe mulighetene jeg får til å vise frem mine styrker på en best mulig måte, sier Wik.

Han har allerede danket ut totalt 4 000 søkere i vår, under kampen om å bli Adecco Norges konsernsjef i sommer.

Konsernsjef for en måned

Wik kan fortelle at rollen som konsernsjef har vært utfordrende, men at det har gitt ham verdifulle erfaringer.

– Adecco er et flott sted å jobbe, sier Wik.

Som sjef har hans hovedoppgave vært å lytte til de ansattes tanker og meninger, og videre planlegge hvordan selskapet bør jobbe fremover. I selskap med Adecco Norges opprinnelige konsernsjef, Torben Sneve, har han deltatt på beslutningsmøter og vært med på å foreta beslutninger.

Nå, etter å ha tilbragt august som konsernsjef, har han vendt tilbake til studiene ved NHH, men det varer ikke så altfor lenge. Nå skal han nemlig videre for å kjempe om den globale konsernsjefstillingen.

Bootcamp i Paris

Kampen om sommerjobben finner sted i Paris 11.-14. september. Her møtes Adeccos ti beste kandidater på verdensbasis. Adecco kan fortelle at kandidatene vil gå gjennom en såkalt «boot camp». Konkurransen varer over flere dager, hvor kandidatene vil utfordres på flere ulike oppgaver.

Ifølge konsernsjef Sneve vil de trolig måtte løse praktiske og teoretiske oppgaver, i tillegg til at de sannsynligvis utfordres på å arbeide i team. Han presiserer derimot at han ikke kjenner til detaljer, da innholdet i konkurransen holdes hemmelig til «bootcampen» begynner.

Deltakernes prestasjoner vil så bli vurdert av et internt panel, hvor også prestasjonene fra arbeidet i sommer vil være avgjørende. Sammen med toppsjefen Dehazes vil de til slutt kåre en vinner, som blir global Adecco-sjef for en måned neste sommer.

Fornøyd konsernsjef

Torben Sneve skryter av Wiks prestasjoner denne sommeren.

– Det har vært en veldig fin opplevelse å ha Håkon her i sommer. Ved å gå fra student til konsernsjef møter man en enorm informasjonsmengde. Det er mye å sette seg inn i, men han har beholdt roen og håndtert dette på en god måte. Han har klart seg fantastisk bra, oppsummerer en fornøyd Sneve.

– Hvilke tanker har du om at Wik har klatret hele veien til topp ti i den globale konkurransen?

– Jeg er kjempestolt! Han har klart seg fantastisk bra her i sommer, jeg mener han har gode forutsetninger for å klatre helt til topps, forteller Sneve.

Berømmer NHH og NHHS

Akkurat slik som Sneve er fornøyd med Wik, skryter Wik av utdannelsen han har fått ved NHH.

– Tryggheten jeg har fått på økonomi, det å kunne se ting i en økonomisk kontekst og å snakke om økonomi med selvtillit har gitt meg en fordel, sier Wik.

Videre berømmer Wik NHHS, studentforeningen ved NHH.

– Jeg har også fått bruk for erfaringer jeg har gjort meg i NHHS, slik som det å snakke for større forsamlinger.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram