Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Hatleberg planlegges renovert

– Vi har hatt problemer med Bergen kommune. 
Hatleberg studentboliger. Foto:
Hatleberg studentboliger. Foto:
– Etter mange års bruk er standarden på Hatleberg litt under det som Sammen ønsker å tilby for sine studenter i dag. Foto: (Robin Rauecker/Foto NHHS)
6. mai 2022
Sist oppdatert: 6. mai 2022

Studentsamskipnaden på Vestlandet, Sammen, eier og drifter studentboligene på Hatleberg like ved NHH. De fire blokkene ble opprinnelig bygget mellom 1960- og 1980-tallet, og det planlegges nå for en renovering av samtlige av disse. 

– Etter mange års bruk er standarden på Hatleberg litt under det som Sammen ønsker å tilby for sine studenter i dag, sier Stein Ove Halhjem. 

Han er boligdirektør i Sammen. 

Forventet oppstart i 2023

Rehabiliteringen skal etter planen omfatte både fasaden og innsiden av byggene, med fokus på økt funksjonalitet og et komfortabelt inneklima. Halhjem understreker imidlertid at det fortsatt er tidlig i planleggingsprosessen, og at selve planløsningene skal utarbeides i løpet av året. 

– Vi jobber nå med flere ideer som etter hvert skal bli arbeidstegninger, sier han. 

F.v. Sammens boligdirektør Stein Ove Halhjem, Marita Monsen er kommunikasjonssjef i Sammen, Per Kristian Knutsen er direktør i Sammen. Foto: Sammen

Oppstart for renoveringen skal etter planen være sommeren 2023. Oppgraderingen skal skje gradvis, der første byggetrinn vil være først ut. Målet er ferdigstillelse av hele prosjektet i løpet av 2026. 

Det er fortsatt uklart om leietakerne kan bli boende mens renoveringen pågår, og eventuelle midlertidige boløsninger er foreløpig ikke avklart. 

Økt husleie

Halhjem kan derimot bekrefte at renoveringen trolig vil medføre økte leiepriser for studentene.

– Vi er ikke klare med kostnadskalkyler, men husleien vil nok naturlig øke noe etter en slik oppgradering. 

Problemer med kommunen

Torsdag 16. februar var ledere av alle studentorganisasjoner i Vestland invitert av Sammen til Det akademiske kvarter. Formålet var å belyse hvordan koronarestriksjoner hadde påvirket studentorganisasjoner, og diskutere veien videre inn i den gjenåpnede studentfrivilligheten.   

Sammens kommunikasjonssjef Marita Monsen fortalte om hvordan de ni millionene tildelt av regjeringen skulle brukes. Midlene er lagt i et trivselsfond som man kan søke om på Sammens nettsider. Da administrerende direktør i Sammen Per Kristian Knutsen talte til forsamlingen om deres utbyggings- og renoveringsprosjekter, ga han tydelig uttrykk for misnøye rundt planprosessene:

– Vi har hatt problemer med Bergen kommune i blant annet planleggingsprosessen rundt renoveringen av Hatleberg studentboliger. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram