Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Hedres for nytt kursopplegg


19. desember 2014
Sist oppdatert: 13. mars 2015
Victor D. Norman har vunnet studentenes hederspris. Dette er den fjerde svampen studentene tildeler Norman, men han akter ikke å la tavlen stå utørket av den grunn.


Hvert semester deler NHH-studentene ut Bronsesvampen til en forleser som de mener har utmerket seg og gjort en særskilt innsats for å bedre undervisningen. Det var en tydelig stolt Norman som mottok beskjeden om at han i år var utvalgt som vinneren. Prisen utdeles på bakgrunn av Normans innsats i kurset SAM030, Internasjonal handel og økonomisk vekst.

Victor D. Norman har fått tildelt prisen tre ganger tidligere, men Bronsesvampen er stadig en utmerkelse han verdsetter.

– Å få prisen i år er utrolig moro, og kanskje ekstra spesielt fordi vi har eksperimentert mer med kursopplegget.

I høst har det vært en del av pensum at studentene på egenhånd skal lese studierelevant litteratur, som blant Thomas Pikettys «Capital in the 21th Century» eller James A. Robinsons og Daron Acemoğlus «Why Nations Fail». Norman mener eksperimentet har ført til en bedring av kurset, og at studentene på denne måten vil kunne suge til seg mer kunnskap.

– Studentene har lagt ned mye arbeid i kurset, og dette viser jo at de selv syntes det har vært givende. Det er ekstra gøy å få denne utmerkelsen for internasjonal handel og økonomisk vekst som jeg og mine kolleger tross alt har viet store deler av livene våre til, sier Norman.

Mer pensum ga suksess

På tross av en større arbeidsmengde for studentene, kan det tyde på at kursdeltagerne har satt desto mer pris på kurset SAM030. I Fagutvalgets begrunnelse vises det til studentenes kommentarer til Norman som foreleser, hvor det er en samlet oppfatning om han som morsom og at han viser stålkontroll i faget sitt. Sitater som «Han får meg til å forstå hvorfor jeg begynte å studere økonomi» og «Han er den eneste som kunne fått meg på skolen kl. 0800 en mandag morgen» understreker nettopp Norman’s tilnærming til faget, hvor lettfattelige eksempler fra det virkelige liv har vist å appellere til den gjengse student.

– Bronsesvampen er studentenes mulighet til å kunne gi noe tilbake til foreleserne og som motiverer dem til å utvikle faget og kursopplegget, sier bacheloransvarlig i Fagutvalget Martin Hoang Nguyen.

Victor D. Norman fikk sin første Bronsesvamp i 1973. Professoren har i dag vist at han i over 41 år har klart å skape engasjement og interesse, så vel som innovasjon og nyskapning i undervisningen. SAM030 stiller høye krav til både studentene og foreleser, men med god kommunikasjon har Norman evnet å knytte faget opp mot dagsaktuelle tema.

Bronsesvampen:
• Studentes foreleserpris på bachelornivå ved NHH, som deles ut hvert semester. Den er tilegnet å hedre forelesere som gjør en ekstra innsats for studentene på skolen.
• Vinneren plukkes ut gjennom studentnominasjoner og en vurdering av Fagutvalget i NHHS
• I samarbeid med høyskolen har Fagutvalget laget en hedersavtale der både vinneren av Bronsesvampen og NHHs pris for fremragende lærerinnsats får sine navn inngravert. Tavlen henger utenfor kantinen.
• Første gang utdelt i 1972. Dette er den 53. gangen Bronsesvampen utdeles.
• Victor Norman har tidligere blitt tildelt prisen 1973, 1980 og 2006.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram