Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Hjemmeeksamen eller skoleeksamen? 

For å sikre studentene forutsigbarhet i en usikker tid, har ledelsen vedtatt at flere av vårens eksamener omgjøres til hjemmeeksamen.

Ledelsen har ønsket å gi studentene forutsigbarhet. Foto: Jeswin Thomas via Unsplash
29. mars 2022
Sist oppdatert: 29. mars 2022

Allerede ved semesterstart var det klart at flere av vårens eksamener i de obligatoriske emnene i bachelorstudiet var omgjort fra skriftlig skoleeksamen til hjemmeeksamen. Dette gjelder riktignok ikke alle emnene. MET2 og BED3 er blant emnene som det tidligere har blitt avholdt skriftlig skoleeksamen i. I SAM2 og BED5 er det lagt opp til skoleeksamen. 

Prorektor for utdanning Stig Tenold forklarer i en e-post at ledelsen har ønsket å gi studentene forutsigbarhet fra studiestart. Forrige semester ble eksamensformen i flere av de obligatoriske emnene endret kort tid før avleggingsdato på grunn av smitteverntiltak innført i forbindelse med økende smittespredning.

Prorektor Stig Tenold. Foto: NHH

Ledelsen vil unngå å måtte endre eksamensformen på kort varsel dette semesteret også, og har derfor vedtatt at flere av emnene hvor det vanligvis er skoleeksamen nå vil gå som hjemmeeksamen. 

Oversikten over eksamensformen på alle obligatoriske bachelorfag for vårsemesteret 2022, i tillegg til vårsemesteret 2019, det siste vårsemesteret før korona kom, finner du i tabellen under:

Obligatoriske emner
på bachelor:
Eksamensform V22:Eksamensform V19:
MET2 - Statistikk for økonomer - 17. juniHjemmeeksamenSkoleeksamen
SAM2 - Mikroøkonomi - 3. maiSkoleeksamenSkoleeksamen
SOL1 - Psykologi og ledelse - 23. maiHjemmeeksamenHjemmeeksamen
BED3 - Investering og finans - 30. maiHjemmeeksamenSkoleeksamen
MET4 - Empiriske metoder - 6. maiTodelt: individuell og gruppebasert hjemmeeksamenTodelt: individuell skoleeksamen og gruppebasert hjemmeeksamen
SAM3 - Makroøkonomi - 8. juniHjemmeeksamenSkoleeksamen
BED5 - Økonomisk styring - 2. juniSkoleeksamenSkoleeksamen
SOL4 - Strategisk ledelse 19. maiHjemmeeksamenSkoleeksamen

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram