Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Hjemmeeksamen for NHHere


Foto: Varde Solutions
1. desember 2021
Sist oppdatert: 24. mars 2022

De tre store skoleeksamenene blir omgjort til hjemmeeksamen.

Det opplyser prorektor for utdanning Stig Tenold i en e-post som gikk ut til alle studenter ved NHH. Dermed må kandidater som skal avlegge eksamen i Matematikk for økonomer (MET1), Bedriftsøkonomi 1 (BED1) og Bedriftsøkonomiske beslutninger (BED4) gjennomføre denne fra sitt bosted.

BED4-eksamen avholdes 10. desember, mens MET1 og BED1 er satt til henholdsvis 8. og 16. desember.

Kraftig smitteøkning

Han trekker frem flere grunner til at de falt på denne avgjørelsen. 

– Den kraftige økningen i smitten de siste ukene er hovedgrunnen. Jeg tar ikke sjansen på at det skal innføres nye begrensninger som gjør at vi må endre eller avlyse eksamen på kort varsel, skriver Tenold. 

Prorektor for utdanning Stig Tenold. Foto: NHH

I tillegg begrunner han avgjørelsen med at det også er stor og økende bekymring for smittesituasjonen blant blant studenter, eksamensvakter og andre ansatte. 

– Dessuten gjør strengere karanteneregler det ønskelig å få på plass en løsning som gjør at flest mulig kan ta eksamen, supplerer han.

I de mindre skoleeksamenene som skal avholdes har NHH fortsatt handlingsrom, selv med nye begrensninger, heter det i e-posten.

Videre skriver han at det skal både både føles trygt og faktisk være trygt å ta eksamen på NHH. 

– Derfor gjør vi denne tilpasningen, forklarer Tenold.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram