Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Hodet på blokken


27. august 2014
Sist oppdatert: 27. august 2014
Fem NHH-studenter skal lage nytt show på Ole Bull hver måned. – Det er nå eller aldri, sier guttene bak Stipendtorsdag.


– Vi har ikke lykkes hvis folk ikke ler.

K7 Bulletin får møte Hans Olav Ingholm og Erlend Karlseng til et kort intervju i baren på Ole Bull mens de har en kort pause fra øvingen.

– I dagene før forestillingen, slipper vi knapt ut herfra. Karina Aase, vår fantastiske regissør, har stålkontroll, sier Karlseng.

– Hun kom inn mot slutten, etter at vi hadde famlet rundt på egen hånd, og gjorde vann til vin, fortsetter Ingholm.

De to har fortsatt på seg kostymet, en hvit skjorte med alt for kort slips, og de snakker raskt, avbryter hverandre ofte og fullfører hverandres setninger.

– Målet er rett og slett å lage den beste forestillingen vi kan, forteller Karlseng.

Det perfekte vorspiel
Konseptet er enkelt: Hver måned lager guttene en ny helt ny forestilling som settes opp én gang på Lille Ole Bull Scene, på den første torsdagen etter at pengene fra Lånekassen kommer inn på konto.

– Vi har ikke spart på noe. Dette er det beste vi kan klare nå, og så må vi prestere på nytt neste måned. Det blir en drøy skrivejobb, sier Karlseng. Forestillingen skal være en klubbrevy, med sketsjer, sanger og stand-up. Ifølge rykter vil det også bli fest etterpå, med studentvennlige priser i baren. Ingholm og Karlseng beskriver showet som «det perfekte vorspiel ».

– Det kommer ikke til å være som Ukerevyen. Det er litt mer uhøytidelig og lekent, med mer inkludering av publikum, og mindre herjing med lys og sånt, forklarer Ingholm.

– Men det betyr ikke at det ikke skal være forbanna morsomt, legger Karlseng til.

Nå eller aldri
I tillegg til Ingholm og Karlseng, består truppen av David Vekony, Sven Erik Fuglerud Brastad og Lars Rabo Halvorsen, som alle har bakgrunn fra grupper som Svæveru’, Direksjonsmusikken og Ukerevyen.

– Det er dette vi har brukt fritiden vår på. Mens noen har drevet med politikk eller, jeg vet ikke, regnskap, har vi laget show. Drømmen er at vi kan leve av å drive i underholdningsbransjen, sier Ingholm.

Stipendtorsdag har tegnet kontrakt med Ole Bull om fire forestillinger før jul, med mulighet
for forlengelse. Hittil har etterspørselen vært stor. Det første showet ble utsolgt på seks minutter.

– Til nå har vi levert på én av to. Så håper vi publikum liker showet. Folk har trua, men
det er kjipt hvis de synes showet er ræva, sier Ingholm.

– Vi har lagt hodet på blokken. Det er nå eller aldri.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram