Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Høy allsangfaktor i aulaen

Foto: Ela Piotrowska, UKEN Foto
Foto: Ela Piotrowska, UKEN Foto
15. mars 2018
Sist oppdatert: 15. mars 2018

14. mars fløy gullkonfettien da Staysman og Lazz entret scenen i aulaen.

Denne siste onsdagen i UKEN hadde de fremmøtte virkelig lagt sjela i temaet. Det var Swix- og Kari Traa trøyer så langt øyet kunne se, brillene var godt plassert på hodet, og innslag av boblevester, luer og buffer var ikke sjelden vare. Tappekrana gikk for fullt og alt var tilrettelagt for topp stemning i aulaen.

Og topp stemning ble det. Da Staysman dukket opp på scenen med en pils i hånda, ble trengselen enorm og det skulle vanskelig gjøres å ikke bli spylt med en entusiastisk ølskvett fra tid til annen.  

I godt selskap

Etter kort tid introduserte Staysman Robin Sharma, kjent fra duoen Robin og Bugge. Det så ut til at Robin overgikk Staysman på lydnivå fra publikum da «Elak elak» ruvet i rommet. Rett etter Robins avslutning runget gode, gamle og velkjente toner gjennom aulaen. Staysman og Lazz fremførte Delillos' idyll sammen med publikum. Folk begynte å holde rundt hverandre og se på hverandre med sinnsykt kjærlige blikk.  

Allsangfaktoren skjøt i taket da Staysman avsluttet med «En godt stekt pizza.» Typen ved siden av meg hadde møtt opp i en knallgul t-skjorte med Grandiosa logoen på brystet og teksten «Vi snakker ekte kjærlighet» på ryggen. Basert på sinnstilstanden og kroppsbevegelsene hans så dette ut til å ha vært sangen han hadde ventet på hele kvelden. I det Staysman tok av seg til baris, fyltes igjen gullkonfettien aulaen. Da sangen gikk mot slutten overrasket Staysman.

Oppfylte drømmer

– Tror dere at vi har glemt at det ble laget en superfet parodi på denne sangen for to år siden? Ropte han mens han hev etter pusten.

Bønnene på Jodel hadde blitt hørt. Publikum hylte da dansere i rosa minishortser spratt ut på scenen og vekte vage, men lykkelig minner. Stemningen var magisk da Staysman og Lazz fremførte «69 i sola.» Lyset fra scenen blinket og ølkopper ble hevet i været mens glade studenter sang av full hals.

Konserten var over nesten over før den startet, men på tross av kort opptreden var stemningen magisk mens den varte. Mange av sangene var ikke deres egne, men Staysman og Lazz gjorde lurt i å sørge for et utvalg som sikret allsang non-stop. Kvelden inneholdt akkurat så mye rølp man bør forvente seg da fenomenene Staysman og Lazz kombineres med afterski. Når kveldens mystory må slettes dagen derpå på grunn av egen, sur og overdøvende stemme, vet du at kvelden har vært vellykket.  

Med utslitte stemmebånd strømmet folkemengden ned i kjelleren for å feste videre. Flere nynnet fortsatt på «69 i sola» på vei ned trappene, og på tross av at kroppene var fylt opp til randen av øl, er jeg sikker på at kvelden vil bli husket når en tenker tilbake på UKEN 2018.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram