Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Ikke bare raske shades


12. mars 2013
Sist oppdatert: 12. mars 2013
Tirsdag 5.mars arrangerte Stafettkomitéen ved NHH årets skolemesterskap i løping. De aktive studentene viste seg å være rekordraske.


Amerikansk uttak
Skolemesterskapet er en del av et større amerikansk uttak til det årlige BergeNSBaneløpet (BBL), hvor NHH konkurrerer mot rivalen BI. Resultatlisten viser at de aller hurtigste løperne tar på seg tightsen når skolemesterskapet går av stabelen. Dette var ett av fem testløp frem mot BBL, som også går under kallenavnet «vårens sprøeste eventyr».

Den tradisjonsrike stafetten vil i år gå av stabelen 4. – 6. april 2013. Årets utgave vil bli den 41. i rekken av løpeduellen mellom de to største økonomiskolene i Norge. Av disse har NHH vunnet 31 ganger. Stafetten har i de senere årene vært dominert av studentene ved NHH. Etter en seierstørke på tre år fra 1999 til 2001, har NHH nå vunnet hele ti ganger på rad fra 2002 til 2012. Basert på årets tider, vil denne dominansen med stor sannsynlighet fortsette.

Sterke rekorder
Løypen, som går fra NHH og videre nordover langs Helleveien, er 4,2 km lang for gutter og
2,4 km for jenter. Under tirsdagens mesterskap satte Jonas Lurås Hammer (12:30) og Tiril Flognfeldt Rieker (08:42) hver sin skolerekord da de forbedret rekordtidene sine fra fjoråret.

– Jeg følte meg egentlig litt tung i beina, men etter hvert løsnet det. Jeg kom i mål til en tid jeg er fornøyd med, sa Lurås Hammer.

Tidene gjenspeiler et høyt løpenivå på skolen, noe som lover godt før NHH skal forsvare fjorårets stafettprestasjon.

Samler løpetreningene
Siden skolemesterskapet benyttet seg av fellesstart for begge kjønn førte dette til at feltet ble større, og det ble lettere å finne seg en rygg å henge på. Rekordholder Flognfeldt Rieker var godt fornøyd med denne ordningen, da hun hadde en imponerende tid før snuplassen halvveis i løpet.

– Jeg merket at jeg fikk «pushet meg» mye mer bak en rygg, og vendte på 04:07, så selv om det gikk tregere på veien tilbake er jeg totalt sett kjempefornøyd! fortalte Flognfeldt Rieker.

ASAP leverte
NHHs rikskjente heiagjeng, senest kjent for harselaset med «Typisk BI»-markedsføringen, Alltid Seier Alltid Promille (ASAP), ropte, sang og motiverte løperne til det fulle. De elleville studentene, som alltid kledd i de røde one-piecene sine, ga mesterskapet en ekstra dimensjon.
– Løperne leverte ekstremt bra! kunne Martin Schütt, leder for ASAP, konstantere.

– Absolutt topp stemning. Dette lover jo utrolig godt til BBL. Hørte jeg 12 på rad? avslutter Schütt med et glimt i øye.

– 12.mars er siste sjanse!
Leder for stafettkomiteen, Torbjørn Furu Krogstad, var imponert over resultatene og hyllet de drøye 60 løperne.

– Mesterskapet gikk over all forventning, og det var utrolig morsomt å se så mange gira mennesker med ekte løpeglede på startstreken.

– Med så stor oppslutning og entusiasme på skolen, samt nye rekorder, så kan dette se veldig stygt ut for BI på BergeNSBaneløpet. Vi fra stafettkomiteen gleder oss til fortsettelsen, og vil samtidig oppfordre samtlige til å løpe det siste testløpet tirsdag 12.mars kl 18.15!

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram