Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Drev valgkamp for Gjesdal


25. april 2013
Sist oppdatert: 29. april 2013
Kritisk: - Vi fikk bare informasjon om den ene kandidaten, sier utvekslingsstudent Sebastian Graff. Flere kritiserer nå kontoret for å drive valgkamp.


Sterke oppfordringer
Internasjonalt kontor var en av avdelingene som ble omorganisert av avtroppende direktør Ole Hope, og har stått sentralt i vårens konflikter ved NHH. Gjennom media har Frøystein Gjesdal stått frem som en av Hopes fremste kritikere.

I en lukket Facebook-gruppe for internasjonale studenter, administrert av kontoret, går ansatte ut med sterk støtte til Gjesdal. De ansatte har lagt ut Gjesdals valgkampmateriell, og i ett av innleggene skriver internasjonal koordinator Astrid Foldal at internasjonalt kontor helhjertet støtter Gjesdal.

Avviser kritikken
- Bortimot alle utvekslingsstudentene er med, særlig fordi internasjonalt kontor bruker den til å gi nyttig informasjon, forklarer Graff, som selv er utvekslingsstudent ved NHH.

Han reagerer sterkt på at kontoret bare har gitt informasjon om den ene kandidaten. Selv avviser internasjonalt kontor at de tar side i rektovalget.

- Vi har ikke tatt noe offisielt, forvaltningsmessig standpunkt. Enkeltpersoner ved avdelingen har sterke meninger, men dette er personlige ytringer, sier direktør John Andersen.

Foldal utdyper situasjonen.

- Jeg oppfatter dette som et offentlig forum, og for meg blir det et spørsmål om ytringsfrihet, forklarer hun.

Kritisk til rolleblanding
Hun får imidlertid kritikk av NHH-student Gudbrand Qvale. Han mener opptredenen har lite å gjøre med demokrati.

- Dette er en skjult kanal, en lukket gruppe. Allmennheten har ikke tilgang, og motparten kan ikke tilbakevise den eller de påstander som blir fremsatt, forklarer han.

Han mener det er en uheldig rolleblanding, og at de ansatte ikke kan hevde å bare være privatpersoner.

- De har brukt en kanal som er styrt og brukt av internasjonal kontor. Det er de samme som har lagt ut meldinger hele tiden. Da kan de ikke påberope seg å plutselig være privatpersoner.

Presset
Han frykter at internasjonale studenter nå kan føle seg presset til å følge de ansattes ønsker.

- Kontoret er en overordnet myndighet ovenfor internasjonale studenter, og fatter beslutninger som angår dem. Det kan oppfattes som press når man i en slik relasjonen forsøker å påvirke i et valg.

Foldal har forståelse for at det blir reist kritikk.

- Jeg kan forstå det blir stilt spørsmål, og jeg ser i ettertid at det kunne ha vært noe uheldig.

Hun forklarer at internasjonalt kontor offentlig vil gå ut med en presisering.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram