Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

– Ingen tidsinnstilt bombe


22. april 2013
Sist oppdatert: 25. april 2013

I to artikler retter Kyrre Kjellevold skråblikket mot høyskolens rektorkandidater.

Frøystein Gjesdal legger ordene på vektskålen, men av og til koker det over. Blir han rektor vil han forsøke å holde følelsene på plass.


– Jeg er en person som gjerne ikke sier så mye til vanlig, men når jeg først sier noe så sier jeg det ganske direkte. Av og til har jeg nok sagt ting jeg ikke burde sagt, sier Gjesdal.

Rektorkandidaten innrømmer det var uventet å få konkurranse fra Victor Norman, men det tar han med stoisk ro. Likevel hender det at han blir emosjonell, sier han.

–Du lar deg gripe av følelser?

– I omorganiseringstvisten som har pågått denne våren har jeg av enkelte
fagforeningsmedlemmer blitt karakterisert som emosjonell, men det hører vel til sjeldenhetene. Jeg ble skikkelig forbanna, sier Gjesdal.

Jevn i humøret
Gjesdal lar seg opprøre av urettferdighet, men han poengterer at han ikke er en tidsinnstilt bombe.

– I humøret er jeg nok ganske jevn for det meste, ikke de store toppene eller bunnene. Men jeg mener det er viktig å være direkte og si det man mener. Jeg tror det er viktig å ikke si forskjellige ting til forskjellige personer. Da mister man fort tillit, sier Gjesdal.

Du har blitt karakterisert som en byråkrat. Ser du hverdagen som grå og kjedelig?

– Jeg ser nok ikke meg selv som en byråkrat. En byråkrat er veldig opptatt av regler og prosedyrer. Det er jeg kanskje litt for lite opptatt av i det praktiske liv. Noen må passe at regler blir overholdt, men det er ikke jeg så flink til, sier Gjesdal.

– Gjør ikke ting med venstre hånd
For rektorkandidaten er det likevel viktig å ha kontroll på forpliktelsene.

–Jeg vil heller si nei til ting, enn å gjøre ting med venstre hånd, sier Gjesdal som innrømmer at han muligens må bli flinkere til det.

Han skuler bort mot en stor tykk konvolutt.

– Borti den brune konvolutten der ligger klager på eksamenskarakterer. Det er jo veldig fristende å bare skumme gjennom dem og si at de har fått den karakteren de fortjener. En slik oppgave mener jeg likevel man må ta seriøst og lese skikkelig gjennom og se til at de har fått den karakteren de fortjener. I 99 prosent av tilfellene har de jo det, sier Gjesdal..

Du lar ikke tvilen komme dem til gode?

– Nei, det kan man jo ikke, sier Gjesdal

Snur seg sjeldent
Han sier han verken er langsint eller interessert i makt, men klar på hva han forventer.

– Jeg har tro på at man må snakke med folk før man tar en beslutning, men det er jo selvfølgelig en avveining. Når beslutningene er tatt kan man ikke tvile. Da kan man ikke tillate at folk tar omkamper hele tiden, sier Gjesdal.

- Frøystein Gjesdal is not a man for turning?

– Ok. Greit. Men jeg tør å innrømme feil, sier Gjesdal.

– Du behandler dine fiender godt?

– Jeg tror ikke jeg har så mange fiender, sier Gjesdal.

- Ikke kom med bagateller
Professoren tar telefonen hver gang den ringer underveis i intervjuet. Det er tydelig at han trenger en ny telefonsvarer, men han lover å både lytte og tale med studentene.

– Jeg vil ønske å ha en åpen dør, men jeg kommer til å se strengt på de som kommer med bagateller, avslutter Gjesdal.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram