Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

«Jo mere vi sparer sammen, jo gladere vi blir!»


5. februar 2014
Sist oppdatert: 13. mars 2014
Bankene kommer stadig med nye måter for å få forbrukere til å spare mer penger. I fjor lanserte DNB Morsom sparing, hvor man kan samle venner for å oppnå et felles sparemål.

For å kunne bruke Morsom sparing oppretter man en spareavtale i DNB, hvor man har et sparemål man ønsker å virkeliggjøre. Det er mulig å spare individuelt eller sammen med andre. Likevel er det nok sistnevnte alternativ som vekker oppmerksomheten til sydenglade studievenner.

Tanken er at man ønsker å oppnå et sparemål. Eksempelvis er det mulig for et ubegrenset antall venner å lage en felles spareavtale hvor målet er en sydentur til Ayia Napa. En person i vennegjengen utnevnes til administrator og oppretter avtalen. Denne personen inviterer siden vennegjengen, som naturlig nok må ha sparekonto hos DNB, til å delta gjennom en invitasjonskode. Et passende spare-målfoto lastes så opp på siden. Sparebeløpet, som velges av administrator, fordeles så aritmetisk på sparemedlemmene, og sparingen kan begynne. Hvert medlem har oversikt over absolutt og prosentvis sparing, samt utestående hos alle deltakerne. Dersom eurokursen utvikler seg i disfavør Kypros og Eurosonen, har administrator også mulighet til å endre sparebeløp og -mål underveis.

Morsom sparing knyttes opp mot ulike kontoer som DNB tilbyr, hvor man får den renten som gjelder for valgt konto. Bruk av MasterCard eller kontouttak generer ikke sparing, men det finnes flere metoder for å spare morsomt. For eksempel kan en benytte seg av mikrospar-metoden, omtalt i høst i denne spalten, hvor man kan spare et fast eller variabelt beløp (gjennom avrunding) hver gang man belaster debetkortet med betaling og/eller ved betalinger i nettbanken. I tillegg kan man spare på impuls; morsommere enn dette blir det ikke.

Transparensen kan bli en utfordring for den svakeste spareren, men konkurransekreftene vil forhåpentligvis gjøre seg gjeldende, slik at det kan nytes drinker på Ayia Napa eller rødvin i Napa Valley.

Skrevet av: Kristine Balterzen og Thomas K. Sæbøe

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram