Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Jobber for nytt uketelt


22. oktober 2013
Sist oppdatert: 5. november 2013
Ukesjefen håper å gjenta teltkonsert på Koengen. – Kan ikke investere i telt kun fordi det er prestisje, mener tidligere leder av KS.

Det er foreløpig ingen som vet om Uken får gjenta prosjektet med telt på Koengen, men Ukesjef Erlend Karlseng håper i det lengste på det.

- Forhåpentligvis blir det Uketelt også i 2014, sier Karlseng. – Det er det vi jobber for.-Vi har god tid

Uken sitter for tiden i budsjettforhandlinger med Representantskapet (RS) og jobber parallelt med å finne aktuelle artister.

Det er usikkert når telt og artist eventuelt blir avgjort, men Karlseng forsikrer at det foreløpig ikke er noe hastverk.
- Under forrige Uken booket de artist rett over jul så vi har fortsatt god tid på oss. Vi jobber tett med RS og venter på svar fra dem om hva budsjettene bør ligge på, forklarer han. Økonomien er usikker 

Karlseng kan ikke si noe om et eventuelt teltprosjekt vil gå med underskudd også i år, men mener studentene vil tjene på arrangementet totalt sett.

- Vi forholder oss til at Uken som helhet skal levere et solid overskudd, slik det kommer frem av vedtektene. Uken er et prosjekt der man ønsker å gi mest mulig tilbake til studentene, men vi kan ikke forvente oss at alle prosjekter går med overskudd. Vi må godta negative tall noen steder for at studentene skal få tilgang til større arrangementer, forklarer han.Ønsker bedre grunner
Saliba Korkunc satt som leder i kjernestyret (KS) da forrige Uken gikk av stabelen. Da var et av hovedargumentene for at Uken skulle få arrangere konsert på Koengen at festivalen skulle bli mer sentrumsorientert. Nå ønsker han at det legges frem bedre grunner for at Uken skal få gjenta det som ble et gedigent tapsprosjekt forrige gang.

- Uketeltet trakk relativt få folk i 2012. Konserten ble arrangert på en hverdag utenom ferien, og artisten hadde vært i byen halvannet år i forveien. Det spørs om argumentet om at Uken skulle trekkes nærmere sentrum faktisk ble nådd. Skal Uken få lov til å sette opp telt i år, bør det ligge gode argumenter til grunn. De kan ikke ha telt kun fordi det er gått prestisje i dette for styret, sier han.

- Uken må være ærlige
Uken må dessuten være ærlige på hvor de må hente inn pengene for å dekke kostnaden for underskuddsprosjekter, mener Korkunc.

- Dersom teltet går med underskudd, må Uken justere andre kostnader i budsjettet på grunn av Representantskapets resultatkrav. Det vil normalt føre til lavere velferd til funksjonærene og høyere priser på øl og konsertbilletter. Uken må være ærlige på at det er festivalgjestene som må ta kostnaden av et potensielt underskudd på teltprosjektet, sier han.


Ukesjefen tror ikke det nødvendigvis er festivalgjestene som må ta regningen dersom teltet skulle gå i minus.


- Det er alltid en risiko for at noe går med tap, men vi har også arrangementer som går i pluss og således dekker kostnaden ved andre arrangementer. Revyen går som regel med stort overskudd og er et godt eksempel på det, poengterer Karlseng.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram