Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Jodel-trollene har fått puppeoverdose


16. november 2017
Sist oppdatert: 16. november 2017

Etter at UKEN slapp artister som AURORA, Amanda Delara, Ary, og Tusvik og Tønne til festivaldagen 8. Mars og MØ 10 mars 2018 har det vært Jodel-poster og litt hvisking i gangene om at UKEN har blitt en slags feministisk bevegelse. Det er ikke riktig.

I 2016 fikk UKEN kritikk for å bare ha mannlige artister på festivaldagen, denne gangen ser det ut til å være motsatt. Kritikken var like urimelig da som nå. Kjønnsbalanse kan være viktig for å ta kloke beslutninger i et styrerom eller i en ledergruppe, og det er viktig å gjøre noe med den strukturelle skjevheten i maktbalansen mellom kvinner og menn i samfunnet. Det er imidlertid ikke spesielt viktig å ha en perfekt kjønnsbalanse på én enkelt ettermiddag på en festival som varer i 18 dager.

Vi har booket de artistene vi tror gir en best mulig festivalopplevelse. Og vi er helt sikre på at alle som kjøper billett til festivaldagen vil få en fantastisk opplevelse. Det kommer til å bli helt rått. Hovedgrunnen er at artistene som skal spille den dagen holder meget høy kvalitet. Eller for å si det på en annen måte; de er dritbra. Og vi har booket dem fordi de er dritbra, ikke på grunn av eller på tross av hvilket kjønn de har.

UKENs hovedoppgave er å være en førsteklasses kulturfestival som leverer gode opplevelser til alle som kjøper billett eller jobber frivillig. Vi er skapt for å glede, som slagordet vårt helt riktig sier. I tillegg er en viktig oppgave å sørge for at studentene får benyttet sin teoretiske kunnskap i praksis og lærer seg gjennomføringskraft, samarbeid, og ledelse på virkelige prosjekter.

Det UKEN derimot ikke er, er en aktivistisk politiske bevegelse. Riktignok har UKEN, på lik linje med alle organisasjoner med respekt for seg selv, også omtanke for omgivelsene våre. Hvis vi ser et problem vi kan bidra til å løse skal du ikke se bort fra at vi vil engasjere oss. Men da vil det være med klar tale om hva vi gjør, og hvorfor. Ikke gjennom subtile handlinger som kan tolkes i ulike retninger.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram