Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

– Kan selvfølgelig få et smitteutbrudd etter at studenter kommer tilbake fra ferie på Østlandet, men det er også 100 andre grunner til at vi kan få et slikt smitteutbrudd


Prorektor for utdanning ved NHH, Malin Arve. Foto: Bjarne Astor, Foto NHHS
17. mars 2021
Sist oppdatert: 17. mars 2021

Nær halvparten av bachelorstudentene på NHH kommer fra Østlandet – og mange vurderer trolig å reise hjem til familien i påskeferien. – Risikoen for nye smitteutbrudd er meget høy om mange reiser, sier medisinsk fagsjef i Bergen. Men ifølge prorektor Malin Arve har noen studenter behov som gjør det nødvendig å reise hjem i påsken.  

Tirsdag ble det registrert 495 nye tilfeller av koronaviruset i Oslo. Det er ny rekord i antall registrerte smittetilfeller i hovedstaden. I områdene rundt Oslo er også smitten stigende.

I Bergen ble det tirsdag registrert seks nye tilfeller av koronaviruset.

– Vi håper at flest mulig lar være å reise i påsken, særlig til steder med høyt smittetrykk. Hvis mange likevel reiser, er risikoen for nye smitteutbrudd i Bergen meget høy.

Det sier medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen i Bergen til K7 Bulletin.

– Alle bør unngå unødvendige reiser. Det er særlig viktig nå som smittetrykket er så ulikt i forskjellige deler av landet. Østlandet har for tiden særlig høyt smittetrykk, men det gjelder også noen andre områder i Norge. Hva som er nødvendig reise, kan det gjøres ulike vurderinger av. Noe som er en unødvendig reise for meg, kan være en nødvendig reise for deg. For studenter å reise hjem til familien kan være eksempel på det, sier Hansen

Den medisinske fagsjefen er klar på hva studenter som velger å reise hjem til familien på Østlandet eller andre områder med høyt smittetrykk må gjøre:

– Studenter må være særlig påpasselige med å ha få nærkontakter på reisemålet. Hvis de ønsker å treffe venner på stedet de er oppvokst, må det skje utendørs med god avstand.

Hansen sier studenter som reiser bør teste seg når de kommer tilbake til Bergen, og unngå nærkontakt med noen mens de venter på svar.

– Noen har behov som gjør det nødvendig å reise hjem i påsken

K7 Bulletin har spurt prorektor for utdanning ved NHH, Malin Arve, om hvilke råd hun har til NHH-studenter som vurderer å dra hjem i påskeferien og om en reise hjem til familien på Østlandet kan regnes som en nødvendig reise.

– Regjeringen har uttalt at selv om reiser til fritidseiendommer i Norge ikke anses som nødvendige, kan folk dra på hytta i påsken hvis de tar ekstra smittevernhensyn. Dra hjem til familie tenker jeg kommer litt i samme kategori, sier Arve som samtidig understreker at NHH alltid anbefaler studenter, og andre, å følge myndighetenes anbefalinger.

– Anbefalingen om å unngå flere enn 10 sosiale kontakter i uken gjør det også mindre attraktivt å reise hjem. Men noen har behov som gjør det nødvendig å reise hjem i påsken, forsetter Arve.

– Det er også 100 andre grunner til at vi kan få et smitteutbrudd

Ved høstens studiestart ble rundt 150 studenter smittet. Rektor Øystein Thøgersen karakteriserte NHH som «Norges Wuhan» under perioden med smitteutbrudd, i en julehilsen på NHHs Instagram. Av bachelorstudentene på NHH er nær halvparten fra Østlandet, ifølge NHHs årsrapport fra 2020.

– Er du bekymret for at vi får et smitteutbrudd på NHH etter påske? 

– Selvfølgelig er jeg bekymret for et smitteutbrudd på NHH. I høst så vi hvor lett noe slikt kan skje. Det kan selvfølgelig skje fordi studenter kommer tilbake fra ferie på Østlandet, men det er også 100 andre grunner til at vi kan få et slikt smitteutbrudd, svarer Arve.

– Sammen må vi minimere sjansen for at dette skjer. Det gjør vi gjennom å følge smittevernreglene og nasjonale/lokale anbefalinger, uansett om vi kommer tilbake fra ferie på Østlandet eller ikke, avslutter Arve.

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram