Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Knapt flertall for kronerulling


25. februar 2013
Sist oppdatert: 26. februar 2013
Ett hårfint flertall stemte for søknaden om kronerulling. – Vi må ta ansvar og stanse pengegaloppen, raser motstander av støtten.

 
Andrekullist Jørgen Færevaag stilte kritiske spørsmål ved behovet for kronerulling til NHH Aid under foreningsmøtet (FM).

– Studentforeningen har begrensede midler og gir allerede mye til veldedighet. Vi må diskutere om det er riktig å bruke 170.000 på kronerulling, sier Færevaag.

Fem stemmer avgjorde
NHHS har i flere år støttet NHH Aid i form av kronerulling ved å gi én krone for hver krone organisasjonen selv samler inn i løpet av Aksjonsuken. Den øvre grensen for kronerullingen var i fjor 150 000 kroner.

Med et krav om to tredjedels flertall var NHH Aid kun fem motstemmer unna fra å få støtten kuttet. NHH Aid-leder Victoria P. Sundvor tror det ville gitt store ringvirkninger for organisasjonen dersom søknaden ikke hadde gått gjennom.

– Det ville fått enorme konsekvenser dersom de hadde kuttet støtten. Det er en enorm troverdighet å ha studentforeningen i ryggen. Å miste denne ville vært et uttrykk for mistillit. Denne støtten har også en svært viktig signaleffekt til eksterne aktører og, ikke minst, til UNICEF, sier Sundvor.

Sundvor er svært lettet over at det knappe flertallet gikk i NHH Aids favør.
– Det ble mer spennende enn jeg hadde ønsket meg, men det gikk heldigvis bra til slutt. Det har alltid vært litt diskusjon rundt kronerullingen, så vi var forberedt på at noen ville stemme nei.

– Burde vært kuttet
Færevaag er sterkt uenig i studentforeningens pengebruk og mener studentene selv burde ha samlet inn beløpet, istedenfor å bruke av studentforeningens kasse. Etter skriftlig votering ble det klart at 24 andre studenter delte Færevågs syn, mens 63 stemte for å innvilge søknaden om kronerulling.

– Mange er enige i at tiden er overmoden for å ta en debatt om kronerullingen. At prosjektet slik det gjennomføres i dag, bare skal løpe ut 2013, gir gode muligheter til å sette en sluttstrek, sier Færevaag.

Dårlig informasjon
NHH Aid-lederen ser ikke for seg en avvikling av kronerullingen og vil kjempe for at NHH-studentene vil stemme for pengestøtten også i fremtiden.

– Vi vil jobbe med å informere studentene bedre om det arbeidet vi gjør og den effekten kronerullingen faktisk har, sier Sundvor.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram