Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Kom på andreplass, rykket ned


5. februar 2017
Sist oppdatert: 5. februar 2017

Nedrykk fra FK 1936 tvinger skolens tredjelag i herrefotball, NHHI FC, ned i syvende divisjon. Nå sikter laget på seriegull.

– Fjorårssesongen gikk egentlig veldig bra, 2. plass i 6. divisjon er den beste plasseringen laget har hatt noensinne, forteller Sindre Kolnes Eriksen og Kristian Spetalen, ledere i NHHI FC.

I fjorårets seriespill skilte ett lag seg ut, Gneist, mens NHHI FC vant en jevn kamp om andreplassen framfor Trane og Bergenskameratene. Erik Hagen ble lagets toppscorer.

– Dritkjipt med nedrykk

Likevel blir laget flyttet ned til 7. divisjon, det laveste nivået i Hordaland Fotballkrets, før neste sesong, fordi det ikke er lov med flere lag fra samme klubb i samme divisjon.

– Helt ærlig, så er det dritkjipt at vi rykker ned. Vi liker det ikke. Det er ikke noe å legge skjul på, forteller Eriksen og Spetalen.

En pågående omlegging av seriesystemet, med reduksjon av antall lag i andre og tredje divisjon, bidro til at FK 1936, skolens andrelag, rykket ned fra 5. divisjon selv om de kom på 9. plass og hadde tre lag bak seg på tabellen.

Ønsket internkamp

NHHI FC synes ikke reglementet er rettferdig, og ønsket egentlig å spille en intern NHH-kamp om plassen de mistet.

– Vi skulle gjerne hatt et internoppgjør med andrelaget, i og med at begge lag egentlig var kvalifisert for 6. divisjon, sier lederne, som mener FK 1936 og FC er ganske jevngode lag.

Hovedårsaken til at lagene i følge reglementet ikke kan spille i samme divisjon er spillere i samme klubb kan flytte spillere mellom lagene.

– Vi har lånt spillere noen få ganger, men vi kunne godt ha spilt i samme divisjon uten denne muligheten. Men reglene er som de er, mener Eriksen og Spetalen.

Går for seier

– Målet for sesonger er å vinne serien og KM, forteller Eriksen og Spetalen. De håper på at FK 1936 rykker opp, slik at de med seier kan kommer tilbake til 6. divisjon.

FC har en gang tidligere i 7. divisjon, da laget var nyoppstartet, og vant den gang både serien og KM. De satser på å gjenta bedriften, selv om nivået i divisjonen kan være uforutsigbart.

– Faren med å spille i 7. divisjon er at det kan komme nyoppstartede lag som satser for fullt, slik at det blir vanskelig å vinne serien.

Laget har hatt sin første trening for semesteret og fått inn noen nye spillere i løpet av vinteren. Før sesongen går i gang deltar de vinterserien for 6. og 7. divisjon, der laget allerede har spilt sin første kamp som resulterte i 5-2-seier over Trane.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram