Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

TIX - Kaotisk koronafest

Morgendagens ledere. Foto: UKEN Foto, Magnus Haugland
Morgendagens ledere. Foto: UKEN Foto, Magnus Haugland
11. mars 2020
Sist oppdatert: 12. mars 2020

Etter slåssing, dytting, spørring, aksjespekulering, utkastelse og gjeninvitasjon, kom K7 Bulletin omsider inn i Aulaen for å se TIX live. Konserten var - vel, det var TIX, og man får akkurat det man forventer. 

Studentfestivalen UKEN startet forrige torsdag og pågår til 22. mars - arrangementene befinner seg altså midt i episenteret av det svært smittsomme, nye koronaviruset. Da er det ikke optimalt med trange, folkefulle innendørskonserter. 

Men K7 Bulletin trosset faren, for verden krever kritisk, undersøkende journalistikk, også i krisetider hvor hosting truer verdensøkonomien (se: børskrakk). Fredagens konsert var helt utsolgt, og det var lange køer for å komme inn i Aulaen på NHH. 

Det passet konserten dårlig. Kun noen timer før innslippet til TIX-konserten skulle begynne, skrev Bergen Kommune på sine nettsider at de vil stenge innendørsarrangementer der det er servering og uten fast plasstildeling for over 1000 personer. 

Aulaen har en kapasitet på 1040 plasser - altså var det mulig at 40 personer ikke ville slippe inn. UKEN-vaktene måtte i tillegg telle hver eneste person for å tilfredsstille kommunens nye regler. Det førte til skikkelig WWA-vibber i køen utenfor NHH, og eksterne vakter måtte flere ganger gi beskjed om at folkemengden måtte roes ned. 

Les også: UKEN trosser coronavirus – avlyser ikke planlagte arrangementer

K7 Bulletins representanter brukte timene i køen på å ta temperaturen på folkestemningen. 

-Hvilke forventninger har du til konserten? 

Et utvalg berusede NHHere svarer med synonymer som gøy, morsomt og fett. 

Korona satte ingen stopper for TIX: Foto: UKEN Foto, Magnus Haugland

-Hvilken aksje synes du er bull på tre måneders sikt?

-Norwegian, svarer flere i køen. 

-Ouch, svarer Bulle, som har dårlig erfaring med å ta imot fallende kniver. 

Når Bulle til slutt kommer til inngangsdøren, kommer beskjeden om at det ikke er sikkert de kan gi ut pressepass i dag, på grunn av kommunens varsel om maks 1000 plasser. Men anmelderduoen har allerede samlet mye unik informasjon i køen, og velger å vente - ved rundt 00:10-tiden slippes vi inn, rundt tre timer etter at innslippet skulle begynne. 

Aulaen. 

Koronafesten er i gang, med TIX i spissen. Smakløse tekster som er simple og sexfokuserte, men akkurat drøye nok til at det funker. K7 Bulletin noterer seg at det er imponerende hvordan Andreas Haukeland, som er det artisten egentlig heter, klarer å dunke ut fengende refrenger som (på en måte) sier akkurat det samme, sang etter sang. 

Da mannen for alvor slo igjennom i 2015, sang hele Norge under 20 på “i kveld er det lov å være hore”, og russens mantra gjorde at sjokkoverskrifter preget avisene, hvor kommentatorer fastslo hvilken alvorlig utvikling dette var. Forsvarere av TIX svarte at russelåter rett og slett er dagens ungdomsopprør, litt som 70-tallets punk. 

I fjor begynte imidlertid et lite taktskifte fra bærumsartisen, blant annet med den personlige låten “Jeg vil ikke leve”, der han synger om depresjon, og “Neste sommer”, hvor det er “gladsommern” som er tema. 

Konserten i Aulaen er en blanding mellom “gamle” og “nye” TIX, hvor vi hører moderne klassikere som “Helvete” og “Tronen”, to kunstverk som får rommet til å riste og skrike, men også noen av hans nye låter. 

Det kan bli slitsomt å høre på TIX. Men om man bestemmer seg for å dra på TIX-konsert og blir sliten av det, er det deltakeren som har gjort noe feil - kveldens konsert er akkurat det man kan forvente fra 27-åringen, en svett fest hvor morgendagens ledere, aksjespekulanter og edruelige revisorer reiser tilbake til russetiden og synger “bli med på kne, lille luremus”.

Tidligere har Andeas Haukeland sagt at dagen han fyller 30 år, 13. April 2023, er dagen TIX dør for godt. Inntil den dagen, vil både Bulle og NHHere ha det gøy på TIX-konsert.

Karakter: Svett. Host.

 

 

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram