Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Konkurranse, i hva?


5. april 2017
Sist oppdatert: 5. april 2017

Vårvalget i NHHS er i gang. Det vil si at speilsalen er spekket med freebies og at Facebook fylles med kule videosnutter. I år er det til og med konkurranse mellom flere kandidater.

Det har lenge blitt snakket om manglende konkurranse under valget i NHHS. Frem mot vårvalget har Stud.NHH blitt oppfordret til å stille til valg. Informasjonsansvarlig i kjernestyret, Joachim Aae, har bedt oss om å «gro litt baller» - og det ser det ut til at flere har gjort.

I årets vårvalg er det konkurranse blant flere av kandidatene. Eivind Langdal, ansvarlig redaktør i Bulle, sa «hurra» for dette i sin leder.

Det er helt klart positivt med konkurranse i et valg, men hva er det kandidatene i vårvalget egentlig konkurrerer i?

Jeg befinner meg dessverre i Oslo for øyeblikket og får dermed ikke tatt turen innom speilsalen eller valgutspørringen. På tross av dette har jeg klart å få med meg en del av valget gjennom sosiale medier.

Jeg har fått med meg at Bee Cees er sykt gode på å «lip synce» og at deres konkurrenter Touchdown har ubeskrivelige Photoshop skills. Dersom de er like flinke til å lage idrettsarrangement tror jeg at BC 2018 er i trygge hender, uansett hvem som vinner.

Jeg har har også fått med meg at jeg har gått glipp av mye: dunger og lass med kaker, kaffe og freebies. I tillegg kunne jeg hatt muligheten til å vinne en dress, noe som hadde vært den perfekte konfirmasjonsgaven til fetteren min. Det er også en rekke andre premier jeg kunne hatt sjansen til å få kloa i.

Personlig synes jeg at freebies, premier og stemningen i speilsalen under valget er noe av det som gjør valget morsomt, men det er vanskelig å unngå og stille seg selv spørsmålet: Er dette greit?

Valget kan på mange måter kan se ut som en popularitets- og oppmerksomhetskonkurranse. Dersom man ønsker å fremme konkurranse, bør konkurransen i all hovedsak handle om å overbevise stud.NHH om at man er den best egnede kandidaten. Dette er jeg skeptisk til om stemmer i dag.

Det er ingen tvil om at det er positivt at NHHS opplever økt konkurranse i valget. Det er jo nettopp dette som gjør valget til et valg. Vel så viktig er det at konkurransen sørger for at kandidatene som stiller, blir pushet til å søke etter de beste løsningene for NHHS fremfor gode freebies og promovideoer.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram