Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Kvarteret-mann vil styre Bergen


27. august 2014
Sist oppdatert: 28. august 2014
Martin Smith-Sivertsen (H) var del av trioen bak studenthuset Kvarteret i Bergen. Nå kan han bli byrådsleder.

12. august varslet Martin Smith-Sivertsen (H) opprør mot sittende byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H). Dersom han får partiet med seg, kan han overta som byrådsleder i Bergen allerede i høst. Det få vet, er at han i en årrekke hadde en sentral rolle i studentlivet i Bergen.

– Ferdig før 30
Juristen Smith-Sivertsen har hittil brukt ti år på å være student, tolv år i næringslivet og tolv år i bypolitikken.

– Jeg brukte mye tid på det utenomfaglige, men det var verdt det. Mitt mål var å være ferdig før 30, sier Smith- Sivertsen. I perioden var han svært aktiv i studentpolitikken, og var del av miljøet rundt Erna Solberg, som fravristet venstresiden makten på UiB.

– Jeg var den første borgerlige lederen av Norsk Studentunion i Bergen på over 15 år, sier Smtih-Sivertsen.

Ideen om Kvarteret
Det mest tidkrevende prosjektet var likevel å få bygget Kvarteret. Smith-Sivertsen forteller at han fikk ideen om et felles kulturhus for studentene sammen med to andre venner. Det var Jannik Lindbæk jr, som i dag er kommunikasjonsdirektør i Statoil, og William Hazell. De tre satt på Grand Kafé, og året var 1989.

– Vi tenkte vi skulle gjøre noe som virkelig monnet. På denne tiden var studentorganisasjonene spredt over masse ulike bygg som UiB disponerte. Vi så med en gang hvor avgjørende det ville bli å få samlet studententmiljøet i ett hus, sier Smith-Sivertsen.

I 1991 klarte de å overbevise universitetsstyret om behovet for et studenthus. Året etter gikk UiB til innkjøp av huset, som folk i dag kjenner som det røde signalbygget Kvarteret.

– Studentkultur er viktig
Smith-Sivertsen har fortsatt et sterkt engasjement for studentkulturen. Utfordret på hva det viktigste kommunen kan gjøre for Bergen som studentby, trekker han umiddelbart frem kultur.

– Aller helst vil jeg si at det viktigste er at vi opprettholder så høyt nivå på kulturlivet som mulig. Å legge til rette for flere studentboliger og ha god dialog med studentenes ulike organisasjoner, det er også viktig, sier Smith-Sivertsen. Han understreker at kommunen bør tilby studentene sentrumsnære tomter, og trekker frem tomten på Grønneviksøren som et godt eksempel.

– Hvis det dukker opp lignende muligheter, vil jeg være opptatt av å gripe dem, sier Smith-Sivertsen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram