Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Kvinneandelen faller tredje år på rad

Jenteandelen på NHH er fallende tredje år på rad.
Jenteandelen på NHH er fallende tredje år på rad.
19. juli 2017
Sist oppdatert: 19. juli 2017

Tallene fra Samordna Opptak er klare, og kvinneandelen er fremdeles under NHHs minstekrav på 40 prosent.

Onsdag kom tallene fra årets ordinære opptak. Andelen kvinner tilbudt plass ved NHH kom på 38,7 prosent. Dette er under fjorårets 39,0 prosent, og under NHHs målsetting om minst 40 prosent andel kvinner.

Dette er er tredje året på rad med fallende kvinneandel. Siden 2014 har andelen svekket seg fra 41,8 prosent. I 2015 var andelen 41,2 prosent, i fjor var den 39,0 prosent og i år altså 38,7 prosent.

Rektor er misfornøyd med kvinneandelen

Rektor Frøystein Gjesdal ved NHH sier han ikke er fornøyd med kvinneandelen.

 En kvinneandel under 40 prosent er vi lite fornøyd med. Vi har gjort en innsats for å komme over minstemålet på 40 prosent men det har vi altså ikke lykkes med. Det er hard kamp om de flinke jentene, sier Frøystein Gjesdal til NHH onsdag.

Gjesdal har ikke besvart K7 Bulletins henvendelser onsdag ettermiddag.

Håper på økt satsning

Leder i Kjernestyret ved NHH Mats Wøien skriver i en SMS til K7 Bulletin at han er fornøyd med antall førstevalgsøkere:

– NHH er studiet med nest flest førstevalgssøkere, noe som er veldig bra, skriver Wøien.

NHH hadde 1.773 søkere til siviløkonomstudiet, hvilket gjør studiet til landets nest mest søkte studium, bare overgått av rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Kjernestyrelederen mener derimot det mangler på jenteandelen.

 Når det kommer til jenteandelenen, er den nesten på NHH sitt minstemål om 40%, men det mangler litt. Jeg håper NHH innser dette og øker satsningen på dette området frem mot neste års opptak. Vi i studentforeningen gleder oss til å ta imot alle nye studenter, uavhengig av kjønn.

 

Flere internasjonale studenter

Rekordmange internasjonale masterstudenter har takket ja til studieplass ved NHH under årets opptak. For første gang ser det ut til av antallet internasjonale masterstudenter passerer 100, opplyser NHH.

Vi har i år sett en betydelig økt interesse for NHH blant kvalifiserte internasjonale studenter. Også utenlandske studenter må passere NHHs høye opptakskrav. Dette er søkere som kan velge og vrake blant gode handelshøyskoler over hele verden, og det er derfor gledelig at så mange da velger NHH, sier Gjesdal til NHH.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram