Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Lagvenninne om den avdøde NHH-studenten: – Hun var veldig sprudlende og hyggelig

I en leilighet i denne boligen i Bergen ble kvinnen (20) funnet død. Hennes venn, en mann på 19 år, er siktet for drap. FOTO: Anton Vu / Foto NHHS
I en leilighet i denne boligen i Bergen ble kvinnen (20) funnet død. Hennes venn, en mann på 19 år, er siktet for drap. FOTO: Anton Vu / Foto NHHS
4. oktober 2020
Sist oppdatert: 4. oktober 2020

Den 20 år gamle kvinnen som ble funnet død i Eidsvåg i Bergen natt til søndag 27. september var førsteårsstudent på NHH. Den nå avdøde kvinnen og drapssiktede mannen (19) flyttet til Bergen i august og bodde sammen som venner. 

– Det en en veldig spesiell og trist situasjon. Det er viktig at vi nå tar vare ta på hverandre og spesielt de som er berørte, sier NHHS-leder Marthe Caroline Dahle til K7 Bulletin.

Den avdøde NHH-studenten ble i august tatt opp til et idrettslag innenfor NHHI. 

– Vi ble veldig sjokkert da vi fikk beskjeden. Vi har stor medfølelse for hennes venner og pårørende. Vi er veldig opptatt av å passe på hverandre også innad i laget, sier en lagvenninne til K7 Bulletin.

– Det er en veldig vanskelig og uvirkelig situasjon. Hun ble tatt opp til laget i august, men korona-situasjonen ga en veldig annerledes start på semesteret og vi fikk ikke muligheten til å bli så godt kjent med henne som vi sannsynligvis hadde gjort i et normalt semester. Vi har likevel hatt kontakt gjennom en snap-gruppe og hatt opplegg over Zoom, fortsetter lagvenninnen.

– Hva slags inntrykk rakk du å få av henne?

– Hun var veldig sprudlende og hyggelig, svarer lagvenninnen.

Rektor Øystein Thøgersen har uttrykt medfølelse for de pårørende.

– Våre tanker går til de pårørende, familie, venner og omgangskrets. Vi har sterk medfølelse med de nærmeste som har mistet en ung kvinne i en ufattelig tragedie, sier Thøgersen i en kunngjøring på Canvas. 

Navnet på den avdøde er ikke offentlig kjent, men flere hadde lurt på om det var NHH-student. 

– I og med at det var omtalt i mediene at det var en student som var død, er det mange på skolen som har lurt på om det var en NHH-student. Det har vært litt snakk om det, og uro knyttet til det, sier Geir Mikaelsen til BT.

– Det er en veldig trist og tragisk sak. Vi føler sterkt med familien og de pårørende. Det berører også mange av våre medstudenter, sier Mikaelsen til BT.

Minnemarkering for førstekull 

NHH har i forbindelse med dødsfallet tilrettelagt for kontakt med hjelpeapparatet for berørte medstudenter.

Leder av NHHS, Marthe-Caroline Dahle, forteller at korona-situasjonen setter en stopper for at de kan ha en større minnemarkering.

– Det blir likevel en mindre markering i speilsalen på mandag (5.oktober) for førstekull i forbindelse med MET1-forelesningen til Per Manne, sier Dahle.

– Studenter som har behov for å snakke med noen i forbindelse med det tragiske dødsfallet, kan kontakte Studentenes Psykiske Helsetjeneste (SPH) på telefon 55 96 88 44 eller psykologspesialist Øystein Sandven direkte på mobil 932 63 776. NHH vil også tilrettelegge for andre tiltak som kan være nødvendige i samråd med helsetjenesten og medstudenter, skriver NHH i kunngjøringen på Canvas.

Leder av NHHS, Marthe-Caroline Dahle, sier til BT at også studentforeningen bistår i tilretteleggingen av psykologhjelp til medlemmer av studentforeningen. 

– Våre tanker går til studentens familie, venner og omgangskrets, skriver NHHS på Facebook.

Bodde sammen med drapssiktet

Den drapssiktede er en 19 år gammel mann fra Østlandet. Den unge mannen som nå er siktet for drap ble selv funnet tilsynelatende livløs på et annet rom i leiligheten. Han ble senere pågrepet og siktet for drap på den unge kvinnen. 

Fredag skriver BT at 19-åringen er overført til et psykiatrisk sykehus og at politiet vil gå rett på en full mentalundersøkelse av den siktede.

Den avdøde og siktede skal i august ha flyttet inn i samme leilighet på Eidsvågsneset i Bergen som venner for å starte studier. Ifølge politiet er begge født og oppvokst i Norge, og kommer opprinnelig fra to forskjellige steder på Østlandet. Ifølge BT var den avdøde kvinnen fra Moss. 

En av naboene som BT har vært i kontakt med, Pele Ombeni, uttaler at han lørdag kveld fikk en telefon fra en bekymret mor som ville at han skulle ta en sjekk med datteren i samme bygning.

– Først tenkte jeg at dette var tulleringing, men så forsto jeg at det var alvor, sier Ombeni, som fant den livløse mannen og den avdøde kvinnen på hvert sitt rom.

– Hun var tullet inn i sengen og det så ut som om hun var plassert der. Herregud, hva har skjedd tenkte jeg.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan drapet skjedde. Onsdag fortalte BT at én av politiets teorier er at kvinnen kan ha blitt kvalt.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram