Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Leder: Kan McKinsey risikere å drepe studentforeningen?

Torsdag forrige uke arrangerte McKinsey & Company felles bedriftspresentasjon for studenter ved Norges handelshøyskole (NHH), og studenter ved medisinsk og juridisk fakultet på Universitetet i Bergen (UiB). 

McKinsey arrangerte forrige uke bedriftspresentasjon uten hjelp fra NU. Foto: (Halvor Grøstad/Foto NHHS)
29. september 2022
Sist oppdatert: 18. november 2022

De valgte å arrangere høstens bedriftspresentasjon utenom Næringslivsutvalget (NU). Det samme har skjedd i Trondheim. McKinsey har også der valgt å holde bedriftspresentasjon på egen hånd, og ikke gjennom Bindeleddet som tilsvarer NU for NTNU-studenter.

Det er godt mulig det er tilfeldig og ikke en del av en langsiktig strategi fra deres side.

Hva skjer dersom flere aktører finner ut av at det er like greit å gjennomføre slike arrangementer på egen hånd?

Hva hvis NU og Bindeleddet bare er et fordyrende mellomledd og ekstra mennesker og støy bedriftene må forholde seg til? 

La oss håpe det ikke er tilfellet. Det er nemlig ingen hemmelighet at NU så å si finansierer hele studentforeningen ved NHH. Velferden vi nyter godt av, kommer i stor grad på grunn av dem. Inntektene kommer stort sett fra arrangementer der næringslivet blir koblet sammen med NHH-studentene.

Da vil NHH-studentene stå i en skikkelig knipe.

De største og mest profilerte bedriftene vil alltid klare å trekke til seg folk. Torsdagens bedriftspresentasjon var selvsagt full. Det kan gi mersmak for McKinsey, og andre bedrifter kan bli inspirerte. McKinsey viser at det faktisk er mulig å få tilgang til de mest ettertraktede studentene på arbeidsmarkedet på egen hånd. 

Ved å dukke opp på bedriftspresentasjoner som ikke er arrangert gjennom NU, kan vi, NHH-studentene, risikere å drepe vår egen studentforening. Norges mest aktive studentforening, NHHS, er noe av det viktigste ved tiden på NHH og tilbyr verdifull erfaring, kompetanse og nettverksbygging. 

Dersom man ikke dukker opp på bedriftspresentasjonene risikerer man at medstudenter, og konkurrenter, får bedre muligheter for jobb og nettverk gjennom arrangementene. Studentene havner i et fangens dilemma.

Et umulig valg. Det beste for alle er jo egentlig å boikotte bedriftspresentasjoner som gjennomføres uavhengig. Men det kommer jo ikke til å skje.

Eller?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram