Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Leder: Vi må ta vare på hverandre

Studietiden kan være krevende for mange. Både i og utenfor NHHS, må vi gjøre en innsats for å støtte hverandre.
Det er viktig at vi alle bidrar til et godt studentmiljø på NHH og gjør en innsats for å passe på hverandre. Foto: (MandarUrankarM)
Det er viktig at vi alle bidrar til et godt studentmiljø på NHH og gjør en innsats for å passe på hverandre. Foto: (MandarUrankarM)
Det er viktig at vi alle bidrar til et godt studentmiljø på NHH og gjør en innsats for å passe på hverandre. Foto: (MandarUrankarM)
9. mars 2023
Sist oppdatert: 9. mars 2023

Generelt har det vært flere rapporter og undersøkelser som har vist til at koronapandemien har ført til økt ensomhet, depresjon og psykiske helseproblemer blant studenter. Selv om situasjonen den siste tiden har bedret seg, er det fortsatt viktig å være oppmerksom på at mange studenter fortsatt står overfor slike utfordringer.

Hvordan hjelpe noen som har det vanskelig?

Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal gå frem for å hjelpe en venn som ikke har det bra. Å ha en god venn som gir støtte gjennom tunge tider, kan gjøre en stor forskjell. Mental Helse Ungdom har 7 tips til å hjelpe å starte samtalen:

  1. Tilordne tilstrekkelig tid og sørg for at det ikke er noen distraksjoner
  1. La vennen din dele så mye eller så lite de vil
  1. Unngå å stille diagnose eller spørre direkte om deres følelser
  1. Still åpne spørsmål for å få dem til å åpne opp
  1. Lytt aktivt til det de forteller deg
  1. Tilby å hjelpe dem med å finne profesjonell støtte og hjelp med å forstå hvordan de skal gå frem
  1. Vær bevisst på egne begrensninger og ikke vær redd for å søke hjelp selv hvis det trengs

Vi gjør dette frivillig

Alle som jobber og tar del av NHH sin studentforening, gjør det frivillig. De bruker sin fritid på å organisere bedpresser, uforglemmelige kjellerfester og underholdning i aulaen, derfor er det viktig å verdsette og anerkjenne deres innsats.

Men de frivillige i NHHS er også mennesker, og det er viktig å huske på at de også har sine begrensninger. La det være greit å ta en pause fra aktiviteter eller engasjement når det trengs.

Konflikter i NHHS

Konflikter vil alltid oppstå i et samfunn som NHH og NHHS, enten det er mellom undergrupper eller enkeltpersoner. Det er en naturlig del av menneskelig interaksjon og konflikt er bundet til å oppstå. Det er viktig å håndtere dem på en ansvarlig og hensynsfull måte, slik at alle føler seg hørt og forstått. Vi må huske på at vi alle er svært forskjellige med ulike bakgrunner, oppfatninger og verdier og akseptere og respektere hverandres forskjeller.

Inkluder også de utenfor NHHS

Studielivet på NHH kan være både utfordrende og spennende. Studenter møter på mange nye utfordringer og muligheter, og det er viktig at de har tilhørighet til et støttende og inkluderende fellesskap. Vi må selvfølgelig jobbe for at NHHS blir bedre, men ikke alle er aktive i NHHS. Det er her vi alle kan spille en viktig rolle for å sørge for at ingen blir igjen utenfor. For eksempel ved å invitere dem med på aktiviteter.

Kontaktinformasjon til kriselinjer

Det er viktig å huske at det er helt normalt å ha det tøft innimellom, spesielt under studietiden. Hvis du eller noen du kjenner trenger hjelp, kan det være lurt å ta kontakt med en av de følgende telefonnummer:

Mental helse: 116 123

Kirkens SOS: 22 40 00 40

Røde Kors akuttelefon: 815 33 300

Husk at det er ingen skam å be om hjelp. Sammen kan vi ta vare på hverandre og sørge for at ingen blir igjen uten støtte på NHH.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram