Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Lehmkuhlhallen utvides: – Buldrerommet avvikles


Mot slutten av 2022 kan du forhåpentligvis løpe til denne utsikten. Foto: Sammen - illustrasjon
3. februar 2022
Sist oppdatert: 24. mars 2022

NHHI og Sammen har lenge jobbet for en utvidelse av Lehmkuhlhallen. I 2022 kan planene endelig bli en realitet. 

Da NHH-studentene kom tilbake til høyskolen etter endt juleferie, ble de møtt med sprengnings- og bygningsarbeid rett utenfor Lehmkuhlhallen. Flere har nok undret seg over hva som er grunnen til smellene og gravingen utenfor skolen. 

Bård Johansen forteller at mye vil endres i Nye Lehmkuhl. Foto: Cecile Bannow

Nye Lehmkuhl

Bård Johansen, direktør ved Sammen Trening, forteller at utbyggingen av Nye Lehmkuhl er i gang. 

– Vi bygger ut en ny og nesten tre ganger så stor aerobicsal og en tre ganger så stor styrke- og kondisjonstreningsavdeling. Rommet som i dag blir brukt som aerobicsal vil bli omgjort til en crossfit-sal, mens spinningsalen skal gjøres om til en aktivitets-/yogasal, sier Johansen. 

Kapasiteten til Lehmkuhlhallen blir bedre, som er en gladnyhet for NHHs studenter. Lenge har Lehmkuhlhallens kapasitet vært sprengt.

I starten av februar 2022 ser det slik ut ved Lehmkuhlhallen. Foto: Aksel B. Lindberg

Buldrerommet fjernes

Flere rom vil bli forbedret med LED-belysning og nye gulv, sier Johansen. Han forteller videre at Nye Lehmkuhl vil ha en innendørs sykkelparkering med lademuligheter for el-sykler. Videre vil det være en helt ny inngangsfløy med sittegrupper og mer. 

– Buldrerommet avvikles siden det har vært lite i bruk, opplyser han.

Kristian Sørlien gleder seg stort til utvidelsen av Lehmkuhlhallen er ferdig. Foto: NHHS

NHHI er positive

Kristian Sørlien, nestleder i NHHI, er godt fornøyd med planene for Nye Lehmkuhl. Han påpeker at NHHI-lagene sine treningsforhold i liten grad påvirkes av utbyggingen. 

– Vi er absolutt fornøyd med planene som er lagt for Nye Lehmkuhl. I en drømmeverden skulle vi naturligvis sett at hallkapasiteten ble økt i form av utbyggelse av ny hall, men det er forståelig at dette ikke lot seg gjøre i denne omgang, skriver Sørlien på e-post. 

Han er fornøyd med det gode samarbeidet med Sammen. 

– Vi har vært i direkte kontakt med Sammen om prosjektet. I tillegg vil det komme ut en spørreundersøkelse til alle elever ved NHH, hvor de også får mulighet til å involvere seg i prosjektet. Her skal Sammen absolutt ha honnør for sin involvering av oss studenter. Vi føler oss inkludert, tatt på alvor og ikke minst føler vi at vi blir hørt. Det har vært en direkte, positiv og løsningsorientert dialog. 

Åpner mot slutten av 2022

Johansen forteller videre at det foreløpig er snakk om åpning 10. november senere i år. Under bygningsarbeidet vil store deler av bygget holdes åpent som normalt. 

– Det blir en kortere stengning når vi bytter ut ventilasjonsanlegget. Trolig i studentenes sommerferie, opplyser han. 

Juni 2023 vil Sammen også åpne Bergens største treningssenter på Kronstad, et steinkast unna HVL. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram