Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Leserinnlegg: Jeg tror det er på tide å si det vi alle tenker

Femtekullist, Ada Gjedebo Hetland
Femtekullist, Ada Gjedebo Hetland
23. august 2019
Sist oppdatert: 23. august 2019

Grunnen til at folk ikke møter opp i forelesning er ikke fordi de blir filmet, men fordi forelesningene holder et for lavt nivå.

Det faktum at skolen nå slutter å filme forelesningene er en billig måte å fikse problemet med lavt oppmøte på. Det er en det er en kortvarigløsning på et strukturelt problem.

Det egentlige spørsmålet er hvorfor man i det hele tatt skal møte opp i forelesning? Er ikke poenget med forelesning at man som student skal sitte igjen med mest mulig læringsutbytte? Slik ledelsen argumenterer virker det mest som om man skal møte opp i forelesning for å holde foreleser med selskap. Sannheten er at det er en gammeldags undervisningsform som stammet fra at studenter ikke hadde råd til pensumbøker, og måtte få de sitert av foreleser. Og en rekke studier i nyere tid har også vist at utbytte man får fra forelesning er minimalt.

Filming har faktisk har vært med på å bøte på problemet, siden det gir anledning til å stoppe/starte filmen eller kjøre den i høyere hastighet. Dette gjør at man som student kan tilpasse forelesningen etter sitt eget tempo, som gjør at man har tid til å prosessere og forstå informasjonen man blir servert.

Den naturlige evolusjonen i undervisningsformen, som jeg tror vi alle forventet, var at man skulle slutte med forelesninger i sin helhet. Det gir mye mer mening at foreleser bruker ett semester på å lage en videorekke med forelesninger, som man kan resirkulere de neste årene, for så å bruke tiden sin på undervisning i mindre grupper.

For hvem er det som egentlig kjøper argumentasjonen til ledelsen om at grunnen til at man har stoppet med å filme forelesningene i Aud max er for å få mer deltakelse i timen? Vi har vært stille som østers i Aud max siden tidenes morgen, og de som tørr å snakke for de 450 som sitter i aud max tørr også å snakke på teip.

Jeg oppfordrer ledelsen til å bruke dette som en gylden mulighet til å flytte undervisningen ut av Aud max og inn i klasserommene. Og inntil da ikke kutt i filmingen, det er en billig løsning.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram