Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Leserinnlegg: Velkommen til Norges beste studentforening!

Du er like mye økonomistudent, uansett hvem du er eller hvordan du kler deg, skriver Kjernestyret-leder Stine Stolpestad til årets nye NHH-studenter.
Stine Stolpestad. Foto: Privat.
Stine Stolpestad. Foto: Privat.
Stine Stolpestad, leder i Kjernestyret, understreker viktigheten av å gi deg selv litt tid som ny student. Foto: Privat
22. august 2021
Sist oppdatert: 21. mars 2022

Velkommen alle nye studenter til Norges beste og mest aktive studentforening, NHHS!

Som ny student på NHH er du automatisk medlem i NHHS, og dette gir deg mange muligheter i tiden fremover. Jeg har stor tro på at dette blir et fantastisk semester der vi ser samfunnet åpne opp, som betyr at det (forhåpentlig) blir masse aktivitet som alle kan være med på!

Nå som dere har kommet dere helskinnet gjennom fadderuken, er det rekrutteringsuken som står for tur. Rekrutteringsuken er en uke der alle grupper i NHHS tar opp nye medlemmer. Det kan være vanskelig å navigere i jungelen av opptak og informasjon, så her kommer en liten oppklaring på de ulike gruppene i NHHS:

I NHHS har vi 32 underutvalg som er sentrale i studentforeningens drift. Vi har også interessegrupper som er juridisk og økonomisk uavhengige av NHHS, men som følger våre vedtekter og retningslinjer. Eksempler på interessegrupper er alle idrettslagene og kjellergruppene. I tillegg har vi de tre prosjektorganisasjonene Bergen Challenge, Symposiet og UKEN. I disse prosjektorganisasjonene kan du bli kjent med utrolig mange studenter på tvers av kull og institusjoner, samtidig som du arrangerer store prosjekter!

Så vil jeg også gjerne gi noen råd til dere nye, fine studenter! Om de er kloke får dere bestemme selv, men de er samtidig så viktige å få med seg.

NHHS har en plass for alle, men det er ikke alltid så lett å se, spesielt i begynnelsen. Miljøet kan virke lukket og det kan virke som det er utrolig vanskelig å komme seg inn i en gruppe eller med på et lag. Pust med magen! Ikke stress om du ikke kommer inn i de gruppene du ønsket å bli med i. Ta deg tid til å se hvilke tilbud som finnes!

I NHHS finnes det mange åpne tilbud, grupper og lag du kan være med på. I disse gruppene kan alle være med, og disse kan du lære masse om i morgen. Da har vi for første gang «Åpen dag» i NHHS, der alle de åpne gruppene viser dere hva de tilbyr – man må ikke på 42 opptak om man ikke vil.

På NHH kan man kanskje påstå at studentmassen er et snev homogene. Det er greit å vite, men ikke vær redd for å la Douchebagen din bli liggende hjemme! Du er like mye økonomistudent uansett hvem du er eller hvordan du kler deg.

Det å være student i ny by under en pandemi kan være overveldende. Skolelivet og studentlivet kan være intenst. Gi deg selv litt tid til å bli vant med å være student. Bruk tid på å finne den rytmen som passer deg.

Da er det egentlig bare å ønske dere lykke til i rekrutteringsuken. Kos dere masse, og hjertelig velkommen til NHHS!

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram