Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Medisinerrevyen – «Passerer i revy»


Medisinstudenter som skal lage revy hadde vi fra før null forhold til. Etter å ha sett denne på Cornerteateret på premieren deres, må det sies at vi i K7 Bulletin er forbauset over hvilken underholdning disse folkene kan stelle i stand!

På forhånd visste vi at dette skulle bli en «best of» visning, men med ny vri på enkelte sketsjer. Dette hadde for anmeldelsens del ikke særlig mye si, ettersom vi ikke hadde sett disse før.

Helt ifra begynnelsen kicket «Passerer i revy» i gang stemningen hos publikum. Et utrolig velkoordinert åpningsnummer med Bergen by - tema åpnet latterstrupen til både oss og publikum.

En kan argumentere både for og imot effekten av en bra åpningssketsj, og hva det har å si for resten av showet. Men med en så gjennomgående bra framvisning er det vanskelig å si noe imot innvirkningen.

For det var ikke kun sketsjene som var bra, men også sangene. I minnet henger særlig en opera fast, som ble framført på trøndersk. Skuespillerne mestret de forskjellige dialektene, alt ifra skarre r-en i sørlands- og vestlandsdialekten til melodisk østlandsk og karskete trøndersk.

Kroppsspråket skuespillerne framførte var så godt at en skulle trodd de gikk på teaterhøyskolen hele gjengen, og ikke noe så fagtungt som det medisinsk-odontologiske fakultet i Bergen. En skulle trodd at de hadde drevet med dans også, ettersom koreografien var tilnærmet plettfri.

Bandet, som besto av åtte personer, spilte kjente låter, og sto for det meste av bakgrunnsmusikken i sketsjene. Bandet satte stemningen til morsomhetene i revyen, og i lag med lyd og lys backet de danserne på en god måte. Fra før var vårt forhold til dansere i revy nokså anspent, ettersom det ofte er lett å legge dem til som «filler». I Medisinerrevyen klarte regien faktisk å koble danserne til sketsjene og samtidig gjøre dem morsomme og underholdende. Uten å røpe for mye, så kan en si at nærmest alle som var å se på den scenen ble brukt som kulisser, og bidro til å skape betydelig større underholdningsverdi.

Så hva er dommen for Medisinerrevyen – «Passerer i revy»? Det er en revy en virkelig burde dra å se. Premieren satte virkelig en støkk i oss, hvor en bare ikke kunne la være å smile. Det var ikke kun selvironi som ble framført, men også et lite stikk til dagsaktuelle temaer, stereotypier, hverdagssituasjoner og studenter i Bergen generelt. Det eneste som kan trekke Medisinerrevyen litt ned er om humoren ikke appellerer til enkelte, men ut ifra latteren fra Cornerteateret, skal ikke det være noe problem.

Score: 10/10

PS: For å kunne oppleve denne revyen, så er det forestillinger fram til lørdag 4.mars.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram