Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Medstudiner - still til valg!

Fra venstre: Dina Mikalsen, Stine Wennberg Vintervoll og Viktoria Poon Sundvor.
Fra venstre: Dina Mikalsen, Stine Wennberg Vintervoll og Viktoria Poon Sundvor.

For første gang i manns minne (eller i kvinnens minne, for den saks skyld) har vi omtrent femti prosent kvinnelige ledere i NHHS. Vi kan se stolt tilbake på at studentforeningen nylig valgte inn kvinnelige ledere til både UKEN og NHH-Symposiet, selv om det skal nevnes at det var for andre gang i historien for dem begge.

Da vi startet på NHH i 2012 hadde vi rekordhøy kvinneandel, noe som trolig er en av grunnene til at det kom flere kvinner i lederposisjoner i løpet av de neste årene. Det er dessuten ingen tvil om at det gir ringvirkninger når jenter stiller til lederstillinger, og man skal ikke se bort i fra at dette er en av årsakene til den positive trenden som har oppstått.

Nettopp derfor blir vi bekymret når vi ser at antall jenter som søker til NHH har sunket mer og mer de siste tre årene. Betyr dette at trenden skal snu? Skal vi nok en gang få et mannsdominert NHHS?

NHH skal utdanne morgendagens ledere, og derfor må vi snakke om dette nå. Kvinner utgjør i dag 16 prosent av daglige ledere i aksjeselskaper (AS) og kun 6 prosent av allmennaksjeselskapene (ASA). La oss derfor sørge for at vi i NHHS opprettholder den like fordelingen vi har i dag, og at vi tar med oss disse holdningene ut i arbeidslivet.

Hvis jentene på NHH tar på seg styreverv i dag og blir synlige ledere i fremtiden, kan det være at jentene fra videregående får NHH-forbilder de kan kjenne seg igjen i. Kanskje kan vi bidra til økt rekruttering av jenter til NHH?

NHHS skal være en lekeplass, så ikke dropp å stille fordi du ikke vet nøyaktig hva du går til. Ingen vet hva et styreverv innebærer før man faktisk har det selv. Ikke dropp å stille fordi du er redd for å tape heller. Det er lite som er tøffere enn å gå til valg for å få gjennomført det man tror på, og ingen kommer til å se ned på deg hvis det går skeis.

Vi syntes det morsomste man kan gjøre i NHHS er å være leder i et av underutvalgene, og hvis ikke vi jenter hopper i det og stiller, får guttene all moroa!

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram