Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Meningsfull karriere


Under Karriere Med Mening fikk studentene et innblikk i hvordan internships og frivillig arbeid kan skyte fart i karrieren.

For femte år på rad har NHH Aid og Næringslivsutvalget i samarbeid arrangert Karriere Med Mening på Norges Handelshøyskole, hvor studenter kan møte bedrifter og organisasjoner som jobber på et ideelt grunnlag.

En annerledes yrkesvei
Til årets arrangement har blant annet organisasjoner som Røde Kors, Fredskorpset og Kirkens Nødhjelp stått på stand for å synliggjøre mulighetene i sine organisasjoner for en annerledes yrkesvei.

Røde Kors er en av organisasjonene som ønsker fler økonomiske medarbeidere, da de er en stor organisasjon som jobber tett med næringslivet.

- Forståelse for næringslivet og de samarbeidsevnene som NHH-studenter besitter, er kompetanse vi ønsker i vår organisasjon, forteller Thorbjørn Fosse og Ellen Fivelsdal, representanter for Røde Kors.

Røde Kors i Askøy tilbyr blant annet en deltidsstilling som er direkte knyttet til økonomi, med arbeidsoppgaver som regnskap og daglig drift av det lokale Røde Kors-huset.

En døråpner
På stand sto også UNICEF, som i samarbeid med NHH Aid tilbyr internship i skoeåret 2013/2014, hvor ett semester tilbringes hos UNICEF Malwi og ett i UNICEF Oslo. Lena Ryde Nord fikk et internship i organisasjonen høsten 2012 og kunne fortelle om måneder med utfordrende og meningsfylt arbeid både i Norge og Malawi.

- Det har vært både feltarbeid og mer studierelatert arbeid på kontor. Blant annet har jeg jobbet med statistikk. Internshipet har gitt nyttig internasjonal erfaring og fungerer som en døråpner om en kunne tenke seg en internasjonal karriere.

Ønsker økonomer
Etter stands var det populærforedrag om mikrofinans i Agnar Sandmos Auditorium, hvor organisasjonene også holdt kort presentasjoner om seg og hvilke muligheter de kunne tilby. Generalsekretær i CARE, Torild Skogsholm, understreket i sin presentasjon viktigheten av å koble sammen næringsliv og økonomi i utviklingsarbeid.

- Dette er sentralt for å skape verdier og vekst og derfor er det ønskelig med gode økonomer i vår organisasjon, sier Skogsholm.

Bachelor-dekan ved NHH, Kjetil Bjorvatn, holdt dessuten foredrag om sitt forskningsarbeid i Tanzania, der han og kollega Bertil Tungodden har undersøkt de økonomiske effektene av å gi bedriftsøkonomi-opplæring til mikroentreprenører i landet.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram