Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Millionunderskudd for Uken


25. mai 2018
Sist oppdatert: 25. mai 2018

Manglende billettsalg til Aurora gjorde at årets festival fikk negativt resultat.

– Vi holder fortsatt på å ferdigstille regnskapet, men underskuddet ligger an til å bli i overkant av en million kroner, sier Uken-sjef Henrik Lund.

Aurora (foto av Magnus Torvand, Uken Foto).
Aurora (foto av Magnus Torvand, Uken Foto)

Lund forteller at hovedårsaken til underskuddet var manglende billettsalg til Aurora-konserten i OBOS-teltet.

– Aurora er en fantastisk artist som fyller store arenaer verden over, men i ettertid ser vi at det ikke passet til vår målgruppe. Billettsalget til de andre arrangementene var i hovedsak som budsjettert, så det var ingen andre ting som kompenserte for dette, sier Lund.

På foreningsmøtene for NHHS fremla Uken et resultatet på 447.000 kr i 2016, og på på 307.000 kr i 2014.

Tar kritikk for artistvalg

Uken-sjefen understreker at det å drive med musikkfestival innebærer usikkerhet, og at man aldri vet hvor mange billetter man selger.

– I ettertid er det lett å se at ikke alle artistene var riktige for vår målgruppe. Der burde vi gjort bedre vurderinger. Det er mitt ansvar. Når det gjelder kostnadene hadde vi god kontroll på disse, og god økonomistyring, sier Lund.

Henrik Lund (foto av Francesca Barberio, Foto NHHS)
Henrik Lund (foto av Francesca Barberio, Foto NHHS)

– Har du noen tips til neste Uken-sjef i denne sammenheng?

– Jeg vil anbefale å fortsette å ha fUKENsjonærene i fokus. UKEN er skapt for å glede, og det aller viktigste er at de som jobber frivillig har det gøy, får minner og venner for livet, og lærer mye.

– OBOS-teltet funker dårlig med lite publikum

Tross underskuddet, er Lund fornøyd med årets festival.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra både fUKENsjonærer og gjester om at de stort sett er veldig fornøyde med UKEN 18, og det gleder meg at vi har kunnet gi gode opplevelser for så mange, sier han.

Lund sier det nye barsystemet og samarbeidet med det nye sikkerhetsselskapet gikk veldig bra.

– Vi hadde færre køer en tidligere, og ingen alvorlige hendelser. Jeg synes det er all grunn til å skryte av fUKENsjonærene, alle de frivillige løste sine oppgaver med bravur.

– Så er det klart at konserter i OBOS-teltet ikke fungerer så veldig bra hvis antallet publikummere er lavt. Lyden blir dårlig, og totalopplevelsen blir ikke så bra som den blir når det er masse folk, avslutter Lund.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram