Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Møt NHHIs nyeste tilskudd

Montasje: K7 Bulletin. Fotoer: Private. Logoer: NHHS Grafisk, privat.
Montasje: K7 Bulletin. Fotoer: Private. Logoer: NHHS Grafisk, privat.
Hele fem nystartede idrettslag kunne presentere seg på høstens første foreningsmøte i NHHS. Montasje: K7 Bulletin. Fotoer: Private. Logoer: NHHS Grafisk, privat.
7. oktober 2020
Sist oppdatert: 7. oktober 2020

Med årets rekordstore førstekull var det høyt trykk på høstens opptaksrunder i underutvalg og interessegrupper på NHH. Det er nok dermed en glede for mange at hele fem nystartede idrettslag kunne presentere seg på høstens første foreningsmøte i NHHS.

Inkludert disse fem nye lagene består NHHI nå av hele 63 lag.

– Vi synes det er veldig flott at flere ønsker å starte idrettslag, sier informasjonsansvarlig i NHHI, Karoline Westre.

NHHI Sharks

Det var en god, lett og ledig stemning da foreningsmøtets første lagpresentasjon sto for tur. Idrettsgleden var til å ta og kjenne i det den første PowerPointen ble dratt frem på Zoom-skjermen.

Jeg fant fort ut at det ikke er noen andre sporter som kan erstatte hockey'n, sier leder på NHHI Sharks, Daniel Botten.

– Vi er en gruppe hockeyinteresserte, gamle travere, åpner leder i NHHI Sharks, Daniel Botten.

Med 20 andre gutter med på laget, skal Botten og NHHI Sharks trene ved Iskanten ishall på Vestkanten storsenter hver mandag, før treningene flyttes til nye Myrdal ishall på Åsane etter nyttår.

Botten forteller i etterkant til K7 Bulletin at planen også er å konkurrere mot andre spillende lag, både i Bergen og i andre byer.

– Fra og med nyttår vil vi spille i en lokal serie mot lokale lag i Bergensområdet. Om ett års tid skal vi spille i tredje divisjon mot lag i Vestland idrettskrets, og mest sannsynlig mot ishockeylaget til UiS. Det innebærer at det vil bli noen reiser ned til Stavanger for å spille kamper, noe vi gleder oss veldig til, sier Botten.

Han forklarer videre at det var savnet etter skøytene som inspirerte han til å starte opp NHHI Sharks.

– Ideen kom fra et savn etter sporten. Jeg har drevet med ishockey siden jeg var liten og det at det ikke var et ishockeylag på skolen gjorde meg frustrert. Jeg prøvde å finne min plass på andre lag på skolen, men fant fort ut at det ikke er noen andre sporter som kan erstatte hockey'n.

–Hvem passer laget for?

– Laget passer for hockeyinteresserte som ønsker å lære seg sporten og for tidligere ishockeyspillere. Her er alle velkomne enten om du aldri har stått på skøyter før eller om du har spilt på høyt nivå tidligere, avslutter Botten.

 NHHI Shuffleboard

– Det er det sosiale som står i sentrum, sier leder i NHHI Shuffleboard, Arvid Skage.

Neste lag ut til å presentere seg selv var skolens nye shuffleboardlag – en barsport der man skyver pucker over en smal, glatt bane strødd med sand. Noen vil kanskje si spillet minner litt om curling i miniatyr.

Lagleder Arvid Skage forklarer til K7 Bulletin at laget skal møtes for å trene én dag i uken, som vil foregå ved leie av shuffleboard i Bergen sentrum.

– Medlemmene deles i lag, og spiller mot hverandre på de ulike bordene. Vi gir alltid en innføring i spill-teknikker og regler for nye medlemmer, også må de selv utvikle ferdigheter derfra. Treningene har vist seg å være koselige samlepunkter, der medlemmene får oppdatert seg på hverandres hverdager og blir stadig bedre kjent.

– Det er det sosiale som står i sentrum, sier Skage.

– Vi er et sportslag med primærfokuset på det sosiale, men arrangerer ved siden av treninger også kamper og turneringer sporadisk.

– Alt vi gjør er for å styrke samholdet mellom medlemmene, og opprettholde et givende fritidstilbud ved siden av skolen, samt utvikle oss i sporten. Planen er også å tidvis arrangere utflukter, der medlemmene drar sammen på tur for sammen å lage minner i studietiden, fortsetter han.

–Hvordan kom du på ideen å starte NHHI Shuffleboard?

– Ettersom vi var flere masterstudenter som kom inn eksternt, gjorde vi det til vane å møte for å spille shuffleboard og bli bedre kjent. Vi stiftet altså selv bånd gjennom shuffleboard og ønsket å utvide denne muligheten til flere studenter ved NHH. Vi så Shuffleboard som en sport i rolig forløp, som følgelig tillot for samtaler og mingling, sier Skage.

–Hvem passer laget for?

– Laget passer for enhver som ønsker å dyrke studiemiljøet, og som ønsker et inkluderende og åpent lag som alltid er der. Vi har løpende planlegging for å etablere et kvinnelag i samme sport med et kvinnemiljø på skolen, men dette er enda ikke fastsatt.

Målet er at NHHI Shuffleboard skal få på plass et tilbud for begge kjønn, dog kun herrelaget er operativt foreløpig.

NHHI Bullseye

Nesten ingen vet hva skee-ball er en gang, sier leder på NHHI Bullseye, Andreas Grimsmo.

– Vi driver med ulike presisjonssporter, forteller leder Andreas Grimsmo i en telefonsamtale med K7 Bulletin.

– Vi ser for oss å drive med biljard, shuffleboard, skee-ball, men også andre presisjonssporter slik som curling. Hvis vi går lei av én sport, så kan vi begynne med en annen, fortsetter han.

–Har dere noen plan for hvordan treningene skal foregå?

– Vi har en treningsansvarlig. Han skal komme i kontakt med fasiliteter der de har de ulike idrettene, og opprette samarbeid med dem så vi kan få gode priser.

– Og hvem passer dette laget for?

– Vi legger stor vekt på det sosiale, så det passer egentlig for alle som har lyst til å være sosiale og møte gode venner en til ti ganger i uken. Ingen her kan noe om biljard eller skee-ball. Nesten ingen vet hva skee-ball er en gang. Vi lagde et nytt lag hovedsakelig for å være sosiale, men også for å trene litt.

Er dere førstekullister alle sammen?

– Ja.

–Hva tenker du om at det opprettet andre nye lag for både shuffleboard eller dart?

– Ja, det blir jo litt overlappende, men vi driver jo med mye mer. Det som hadde vært morsomt var å ha turneringer mot dem for eksempel. Jeg synes egentlig bare det er bra at det finnes andre lag som driver med lignende idretter.

NHHI Skydive

– Det viktigste for oss er at man har veldig lyst til å være med og hoppe, sier leder i NHHI Skydive, Sindre Riediger.

– NHHI Skydive er et idrettslag for å samle de fallskjerminteresserte på NHH. Tanken er å ha samlinger på Voss og gjøre det mulig for studentene å ta fallskjermlappen på et organisert vis, for de som ikke har den fra før, sier Sindre Riediger, leder i NHHI Skydive.

–Hvordan skal treningene foregå, rent konkret?

– Det blir ukentlige treninger. Det sier seg selv at man ikke kan dra til Voss hver uke. Så da blir det barmarkstrening her i byen. Gjerne med fokus på fysikk og kondisjon.

– Men dette er satt litt på vent per nå, sier han.

–Er det noen krav til forkunnskaper?

– Det viktigste for oss er at man har veldig lyst til å være med og hoppe. Det er mange som ikke har gjort det før, så det er en gyllen mulighet til å bli introdusert til sporten. Det er noen som har hoppet mye før, men det er åpent for alle. Det viktigste er at man har veldig lyst.

– Hvem passer dette laget for?

– Det passer for både gutter og jenter som enten har hoppet mye før, eller som har lyst til å prøve seg, avslutter Riediger.

NHHI Dart

Sist ut på foreningsmøtet var skolens nye dartlag, med leder Iver Nagelhus i spissen.

Vi spiller ikke for å trene på darten liksom, vi spiller jo for å ha det gøy, sier leder i NHHI Dart, Iver Nagelhus.

– Vår treningshverdag består av to ting: Dart og løping, sier lederen på foreningsmøtet.

Under intervjuet med K7 Bulletin i etterkant forteller lederen om hvordan laget ble til.

– Vi var vel egentlig bare en vennegjeng fra i fjor høst der det var noen som var på lag sammen, og en del som var venner på tvers av lag. Så da ville vi gjerne starte et nytt idrettslag sammen.

– Da fant vi ut at: Ja søren, dart, det er jo gøy!. Det er en sport som har sitt utspring fra pubene i England regner jeg med. Og det synes vi passet greit med oss. Også er det jo veldig casual sånn sett.

– Dart er jo som du sier mest et barspill. Er det nødvendig å opprette et idrettslag for å drive med dette?

– Nei, jeg vet egentlig ikke hvor nødvendig det var å lage et idrettslag jeg.

Nagelhus tenker litt før han fortsetter:

–  Men du kan si at vi har merket hvor stort press det er på idrettslagene i høst, så det er jo ingen tvil om at det trengs flere idrettslag på NHH. Vi så hvor mange fadderbarn som stresset for å få kommet med på ting, forteller Nagelhus.

– Hvem passer dette laget for?

– Nei, det passer for folk som er litt lette på tråden. Som sagt så er det jo mye å bare kaste litt piler og ha det gøy. Vi liker også å ta oss litt løpeturer og holde oss aktive sånn sett, så jeg tror dette kunne passet for de fleste.

– Hva legger du i «lette på tråden»?

– Nei ikke sånn sett, hehe, men vi liker å ha det gøy da. Vi spiller ikke for å trene på darten liksom, vi spiller jo for å ha det gøy.

– Hvordan skal treningene foregå, mer konkret?

– Vi tenker å ha darttreninger – vi har allerede dartbrett, så vi kan spille hjemme hos oss. Ellers er det jo bra å spille f.eks. på Kong Oscar inne i sentrum. Også blir det en del løpeøkter. Dartspillere er jo kjent for å være i topp fysisk form, så da må vi jo sørge for å være det.

– Nei, det passer for folk som er litt lette på tråden.

Leder NHHI Dart, Iver Nagelhus.

Alle på dartlaget går i andrekull, kan lederen fortelle.

– Jeg hørte på foreningsmøtet at dere har fått spons fra RedBull, stemmer det?

– Nei, det var egentlig han andre fyren (visepresident Eirik Storvik red.anm.) som bare løy. Jeg vet ikke hvorfor han sa det. Vi har ikke noe spons ennå. Vi skulle gjerne hatt spons av RedBull og vi kommer til å kontakte dem.

Videre kan lederen fortelle om at laget har planer om å reise på lagtur når muligheten byr seg:

– Vi har en drøm om å dra på lagtur til England og se på dart en torsdag kveld. Også var det en del av de andre guttene som ville ta på seg nisseluene sine og dra og se på Liverpool eller et eller annet.

– Hvorfor tror du det har blitt startet hele tre presisjonssportlag akkurat i år?

– Jeg tror folk har sett litt på hvilke lag som finnes, og at det ikke er noen som holder på med sånn her type leker. Jeg vet ikke, men jeg tror også at det har blitt mindre og mindre idrettsfokus på idrettslagene, sier lederen på dartlaget, før han avslutter:

– Også er jo dart i vinden da.

Presisjonssport på NHH

Kommunikasjonsansvarlig i NHHI, er heller ikke sikker på hvorfor tre av fem nystartede lag denne høsten skal drive med relativt liknende presisjonssporter.

– Hvorfor tre av fem nyetablerte lag er innen presisjonssporter vet vi ikke, sier Westre.

– En tanke vi har er at breddeidrett er vanskelig å gjennomføre om dagen. Folk kan derfor ha fått øynene opp for sporter som lettere lar seg gjennomføre gitt smittevernreglene, fortsetter hun.

Støtter ikke treninger på bar

– Er det egentlig nødvendig å gi støtte til idrettslag som driver med det som kan kalles barleker?

– Vi har gjort det klart for lagene at vi ikke ønsker å støtte treninger på bar, avklarer Westre.

– NHHI-styret forvalter fellesskapets midler og midlene skal gå til å skape studentvelferd innen sportslige rammer. Vi har derfor heller gitt en forventing om at vi heller vil støtte sportslig progresjon gjennom f.eks turneringsdeltakelser. Lagene i NHHI mottar støtte i ulik grad, avhengig av behov.

– Vi ønsker å skape mest mulig studentvelferd og vi har derfor et høyt fokus på de sportene og idrettene med store kostnader. Fordi vi gjør grundige vurderinger i bruken av midlene våre mottar ikke alle lag i NHHI støtte.

– Grunnen er at behovet for noen lag ikke er like stort, avslutter Westre. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram