Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Nå er nye Hatleberg rett rundt hjørnet

Mange studenter har et forhold til Hatleberg. Nå er studentbyen utvidet med et nytt bygg, og om en drøy måned flytter de første inn i sine nye leiligheter.

NHH-student Amalie Lunde er styreleder i Sammen. Foto (Mahir Haque/Foto NHHS).
25. januar 2024
Sist oppdatert: 25. januar 2024

Det er svært gledelig at Hatleberg snart står ferdig, sier Amalie Lunde, Styreleder i Sammen, studentvelferdsorganisasjonen i Vestland, Norge.

I flere år har Sammen drevet konstruksjon av en ny blokk til Hatleberg Studentboliger, hvor mang en NHH-student har leid sin første egne leilighet. Studentbyen vil nå ha sju blokker, når Blokk G står ferdig om en måneds tid.

Mange studenter har allerede sendt søknad om å få rom i nybygget. Ifølge Sammen kan studentene som får innvilget søknad flytte inn 1. mars 2024. Med tanke på alle disse nye oppgraderingene, kan man forvente at leien vil være høyere, men innenfor rimelige grenser.

Det nye bygget vil huse 66 enheter, med hver etasje som har 10 rom med et stort felleskjøkken og stue. Bygget er konstruert på toppen av en energisentral.

Om en drøy måned er den nye G-blokken klar til innflytting. Foto (Mahir Haque/Foto NHHS).

Reduserer forbruk

Styret til Sammen besluttet i april 2023 å utvide antall studentboliger på Hatleberg. Sammenlignet med de eksisterende rommene på Hatleberg, vil de nyere være romsligere.

Å møblere boligene våre er et tiltak for å redusere forbruk. I dette prosjektet har vi også installert større senger, mer tilpasset studentene sine ønsker, sier Lunde. Badene vil ha en glassvegg i dusjområdet, en oppgradering fra dusjforhenget.

Kjøkkenet har også et mer moderne utrykk, har god plass til sofa og spisestue og vegger malt i friske farger. Det føles mer som et hjem enn det kanskje gjør i de eldre boligene, sier Lunde, med sammenligning til tiden da hun selv bodde på Hatleberg. Det er også et lite område ved inngangspartiet på hver etasje for å henge jakker og lagre sko.

– Et flott tilskudd

Første etasje består av postrom, vaskerom, fellesrom med TV og et bordtennisområde sammen med et langt lesebord for de som vil studere eller lese mens de venter på klesvasken. Utenfor bygningen på nordsiden er det et område for riktig sortering og kasting av søppel.

Under første etasje ligger energisentralen, som gir bygningen et sentralt varmesystem via varmepumper. Dette var en stor overgang fra det tidligere brukte olje- og biobrenselbaserte systemet, for å minimere kostnader, øke effektiviteten og ha en mer bærekraftig tilnærming.

– Jeg er veldig glad for at vi snart kan åpne disse flotte boligene her på Hatleberg. Med god kvalitet, et moderne uttrykk og flotte fellesarealer kommer bygget til å bli et flott tilskudd til Sammens boligtilbud, sier Lunde.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram